Hat kategóriában várja a pályázatokat a MOB fair play bizottsága

Sport, 2020.11.19

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play testülete január 15-éig várja a javaslatokat, hogy kik kapják a 2020-as díjakat.

Pályázni hat kategóriában - fair play cselekedet, életmű, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában és fair play a művészet, a tudomány területén - lehet.

"A 2020-as év sajnos nagyon különleges volt a sportban is. Számtalan eseményt halasztottak el vagy töröltek, ugyanakkor a sportvilág a tavaszi teljes leállást követően, korlátozásokkal ugyan, de részben újraindult. A koronavírus által sújtott világban szerencsére számtalan olyan cselekedet történt, amely hűen tükrözte a fair play szellemiségét" - idézte az MTI-hez eljuttatott közlemény Kamuti Jenőt, a testület elnökét.

A Nemzetközi Fair Play Bizottságot is irányító sportember, a Nemzet Sportolója kiemelte: "napjainkban különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, segítsük a másikat".

A MOB fair play bizottsága ezért hirdet idén is pályázatot. Az egyes kategóriákban bárki javaslatot tehet rövid leírással, indoklással.

A díjátadó ünnepséget a bizottság 2021 tavaszára tervezi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!