Herbert: A Pick Szegeddel nyert bajnoki arany különleges

Sport, 2021.06.21

Herbert Gábort nagyon szerette a szegedi közönség, őszinte mindig lelkes játékáért. A webradio.hu-nak adott exkluzív interjúban sem hazudtolta meg magát a Pick Szeged és a magyar válogatott korábbi játékosa.

Herbert Gábor
WR: Mik a legkedvesebb kézilabdás emlékeid játékosként?

H. G.: Hála Istennek, rengeteg pozitív élményt kaptam a kézilabdától, már játékos koromban is. Ha végig gondolom a karrierem, akkor kellemes érzések fognak el minden csapatommal kapcsolatban. A klubsikerek közül kiemelkedik talán a Pick színeiben nyert bajnoki arany 2007-ben, illetve a Csurgóval szerzett bronz. A válogatott versenyek kapcsán pedig a 2009-ben elért világbajnoki 6. helyezésre és egy spanyolok elleni győztes EB mérkőzésre vagyok a legbüszkébb.

WR: Jelenleg hogyan hasznosítod a tudásod a kézilabdázásban edzőként, sportvezetőként?

H. G.: Az NBI/B-ben szereplő orosházi női csapat vezetőedzője vagyok, mellette pedig próbálom segíteni Sótonyi László munkáját a magyar férfi junior válogatottnál, másodezőként, illetve a Magyar Kézilabda Szövetség megbízásából az Utánpótlás Albizottság tagja vagyok.

WR: Jártál-e már Szeged most épülő legújabb arénájában, mit gondolsz a létesítményről?

H. G.: Naponta ingázok Szeged és Orosháza között, gyakran szándékosan a Felső Tisza-Part felé veszem az irányt, kívülről meglesve, hogyan halad az építkezés. Bent még nem jártam, de amint megnyit az új Aréna, biztos meg fogom nézni. Őszintén szólva még kicsit irigykedek is a mai játékosokra, hogy nap mint nap ilyen létesítményben készülhetnek majd, én viszont még abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az Újszegedi Sportcsarnokban telt ház előtt játszhattam többször is, a 2000-es átépítés előtt és után is.

Visszatérve az Arénára, biztos vagyok benne, hogy a vezetőség mindent meg fog tenni azért, hogy megtöltse a 8000 férőhelyes nézőteret, ami azért nem kis feladat lesz nekik és a csapatnak is. Számomra nagyon szívmelengető, hogy az épületen belül a helyiségek elnevezésével emlékezni fognak a szegedi kézilabda élet meghatározó alakjaira.

WR: Mi a MOL-Pick Szeged sikerének titka, amivel bajnok tudott lenni?

H. G.: Nagyon nehéz szezonon van túl a MOL-Pick Szeged, de ez elmondható az egész sportágról és a világról is. A pandémia mindannyiunk életét felborította, de ehhez a helyzethez májusra nagyon jól alkalmazkodott a csapat. Számomra nagyon pozitív volt az, ahogy a távozó játékosok hozzáálltak a döntőhöz, mindenki meg akarta és meg tudta mutatni az erényeit utoljára a Pick mezben. A 2 meccs összképét nézve, még hízelgő is a végeredmény a veszprémiekre nézve. Külön ki lehet emelni Jonas Kallman alázatát és Bánhidi Bence személyében szerintem a világ egyik legértékesebb játékosa szerepel most nálunk.

WR: Mi kell ahhoz, hogy a BL-ben is hasonló reményeket táplálhassunk?

H. G.: Köln és a Final Four egy évek óta kimondott célja és álma a klubnak. Látható, hogy a férfi BL mezőnye mennyire kiegyensúlyozott, sokan szeretnének eljutni a legjobb négyig, legalább 10 együttesnek van erre reális esélye. Bízom benne, hogy a következő szezonban a járványhelyzet már nem fogja befolyásolni az eredményeket. Nagyon jónak tartom az idei igazolásokat, nem elképzelhetetlen, hogy most lépünk át a küszöbön és Kölnben pedig már bármi előfordulhat. ..

WR: A családban mást is „megfertőzött” a kézilabda?

H.G.: Benedek fiam eddig is a Pick Utánpótlásban szerepelt, nyártól pedig a Pick Akadémia növendéke lesz. Nem látom őt kiugróan tehetségesnek, de vannak olyan képességei amit fejlesztve akár egyszer ő is eljuthat a profi sportig. Amíg szívvel-lélekkel csinálja, addig teljes mellszélességgel támogatni fogom az ő kézilabdás vágyait is. Azt látom, hogy Vladan Jordovicnál és Balda Ákosnál nagyon jó kezekben van.
(Webrádió)

Címkék

Herbert Gábor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!