Hét érmet nyertek a magyar birkózók Bulgáriában

Sport, 2022.02.20

Két ezüst- és öt bronzéremmel zárt a magyar birkózó-válogatott Veliko Tarnovóban a Dan Kolov-Nikola Petrov nemzetközi emlékversenyen.

A viadal a kötöttfogásúak küzdelmeivel kezdődött, s a legerősebb magyar fogásnem képviselői remekül szerepeltek. A 72 kilogrammban érdekelt Fritsch Róbert és a 82-ben szereplő Lévai Tamás egyaránt ezüstérmet nyert. Előbbi négy, utóbbi három győzelemmel jutott döntőbe, melyben Fritsch-et az iráni születésű szerb Arsalan, Lévait pedig a a georgiai Bolkvadze győzte le.

A szintén kötöttfogású Torba Erik (63 kg), Takács István (87 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg) szintén felállhatott a dobogóra, annak is a harmadik fokára.

Szabadfogásban szintén egy bronz jutott a magyaroknak: a 74 kilogrammos Kuramagomedov Murad magabiztosan, technikai tussal győzte le a bolgár Georgijevet a hamadik helyért kiírt összecsapáson.

A női csapatból egyedül Szél Annának sikerült érmet szereznie. A még utánpótláskorú versenyző két győztes mérkőzést követően, az elődöntőben alulmaradt az indiai Srishtivel szemben, majd a helyosztó előtt hondurasi ellenfele nem jelent meg a mérlegelésen, így Szél mérkőzés nélkül lett harmadik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!