Hét magyar tag a nemzetközi birkózószövetség szakbizottságaiban

Sport, 2022.01.31

Az eddigi három helyett már hét magyar tagja van a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) különböző szakbizottságainak.

A magyar szövetség hétfői hírlevele emlékeztet arra, hogy tavaly év végén Nenad Lalovic, az UWW szerb elnöke újabb ötéves periódusra bizalmat kapott, a szervezet közelmúltbeli online büró-ülése után pedig a különböző szakbizottságok is megújultak.

Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok Lőrincz Tamás még az októberi oslói vb után került be a legtöbb szavazattal a sportolói bizottságba, dr. Molnár Szabolcs maradt az orvosi, Barna Tibor pedig a tudományos bizottságban.

Bácsi Pétert most választották a szabályalkotásban és a versenyrendszer kialakításában döntő szerepet játszó szakmai bizottságba, Sleisz Gabriellát a strandbirkózó, Sike Andrást az edzői, Virág Lajost pedig a marketingbizottságba. Emellett Bacsa Péter 2018 óta a büró tagja, Ali Csilla pedig a kontinentális szövetség (UWW Europe) főtitkára, így Magyarországnak még soha nem volt ennyi képviselője a különböző nemzetközi testületekben.

A legtöbb bizottsági helyet, nyolcat az Egyesült Államok foglalja el, a magyarok rögtön utána következnek két másik sportági nagyhatalommal, Oroszországgal és Iránnal.

A hírlevél szerint magyar birkózás sportdiplomáciai erejét emellett az is mutatja, hogy a sportági szövetség (MBSZ) az idén március 28. és április 3. között rendezendő Európa-bajnokság után megpályázza egy újabb nagy nemzetközi viadal, a 2024-es utolsó olimpiai világkvalifikáció megrendezését is. A tokiói játékok előtt, 2021 tavaszán az európai selejtezőtorna zajlott Budapesten, a BOK-csarnokban, amely majd az idei Eb-nek is helyet ad.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!