Horváth Milánnak jó élmény volt a vb és várja a brianconi hokiszezont

Sport, 2023.05.30

Több pozitív, mint fájó élményt hozott a magyar jégkorong-válogatott számára az elitvilágbajnokságon való szereplés és kiesés Horváth Milán szerint, aki a következő idényben a francia Brianconban játszik.

A 22 éves védő az MTI-nek kedden elmondta, hogy mind a csapatnak, mind pedig neki is jó élmény, jó tanulópénz volt a torna.

"Jó volt testközelből látni, hogyan dolgoznak a legjobbak. A búcsú fájó, de szeretnénk ehhez az elithez tartozni, és minél többször ezen a szinten játszani" - jegyezte meg.

Horváth hozzátette, hogy a vb-n jól meg lehetett tapasztalni, miként kell rövid idő alatt sok mérkőzésre felkészülni, hogyan kell regenerálódni és ráhangolódni a következő ellenfélre, ráadásul gyorsan el kellett felejteni az előző nap történteket.

A székesfehérvári hátvéd pályafutása során először fog külföldi csapatban szerepelni, miután elkötelezte magát a Brianconhoz.

"Már a vb előtt jött ajánlat a francia klubtól, és a vb-n aláírtam az új szerződésemet. Briancon korábban élcsapat volt, de az utóbbi időszakban valami elcsúszott, és most újjáépítés következik. Ez is tetszett a koncepcióban" - mondta a 34-szeres válogatott játékos, aki barátnőjével augusztusban utazik ki új állomáshelyére.

Horváth a vasárnap zárult elitvilágbajnokságon egyszer volt eredményes, mégpedig az utolsó csoportmeccsen az osztrákok ellen.

Az osztrák ligában - amelyben magyar klubja szerepel - három szezon alatt 111 találkozón 21 pontot (6 gól, 15 gólpassz) gyűjtött.

Húga, Horváth Imola a női válogatottal szintén játszott idén az elit vb-n, így ők az első testvérpár Magyarországon, akik ezt elmondhatják magukról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!