Hosszabbítana a sérült Kalmárral a DAC, Németh Antal marad a vezetőedző

Sport, 2021.06.02

Meghosszabbítaná a sérült Kalmár Zsolt szerződését a szlovák labdarúgó-bajnokságban másodikként záró Dunaszerdahely, amelyet a továbbiakban is Németh Antal irányít vezetőedzőként.

Szerdai online szezonértékelőjén Világi Oszkár, az FC DAC 1904 tulajdonosa kiemelte, bár ősszel nem fogják tudni játékba állítani a válogatott futballistát, szeretnék meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését. Kalmár 13 találattal és öt gólpasszal járult hozzá a bajnoki ezüstéremhez, de március 31-én, az Andorra-Magyarország világbajnoki selejtezőn súlyosan megsérült a térde, és a számítások szerint novemberben vagy decemberben, legkésőbb januárban térhet vissza a pályára.

Világi hozzátette, Vida Máté távozik a klubtól, míg az idényben két gólpasszt adó Schäfer András révén lesz képviselője a DAC-nak a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságon.

"Személyében a magyar válogatottnak olyan játékost adtunk, aki tényleg segíteni tud a nemzeti csapatnak" - emelte ki.

Az átigazolási időszakban a keretben nem várható jelentős változás, a védelembe szeretnének két tapasztalt játékost igazolni, ám főképp a középpályát kell megerősíteniük.

A nemzetközi szereplés az út a DAC számára, hogy letegye névjegyét a az európai labdarúgásban - fogalmazott.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya áprilisban távozott a Dunaszerdahely kispadjáról. Helyét Németh Antal vette át vezetőedzőként, Világi pedig közölte: a tervek szerint egy plusz egy évre szóló szerződést kötnek vele.

Az elmúlt idényt értékelve leszögezte, több klubrekordot megdöntve szerezték meg a bajnoki ezüstöt, a minimális elvárás fölött teljesítettek, és közeledtek a vágyott bajnoki címhez. A nemzetközi szereplést is jónak értékelte, hiszen a harmadik fordulóig jutottak az Európa-liga selejtezőjében.

Az új idényre a kiegyensúlyozott teljesítményt, a bajnokság első három helyének megcélzását és a kupadöntőbe jutást fogalmazta meg elvárásként, ugyanakkor hangsúlyozta: a DAC-nak vannak bajnoki ambíciói a szlovák élvonalban.

A Konferencia Ligába a második selejtezőkörben kapcsolódnak be. Mint mondta, a kupasorozatban bármely együttes lesz az ellenfél, az lesz az esélyes, ennek megfelelően "nem briliáns, hanem győztes meccseket kell vívni".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!