Hungarian Bowl - A Fehérvár edzője szerint az eddigi legszínvonalasabb döntő következik

Sport, 2022.07.15

Hanó Péter, a trónkövetelő Fehérvár Enthroners edzője szerint a szombati XVI. Veolia Hungarian Bowl lesz az eddigi legszínvonalasabb döntő a magyar amerikaifutball-bajnokságban.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség pénteki sajtótájékoztatóján a székesfehérváriak trénere úgy fogalmazott, hogy csapatuk tagjai és a címvédő Budapest Wolves játékosai is évről évre tapasztaltabbak, ezért az eddigi legjobb Hungarian Bowlra van kilátás szombaton 18 órától az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

"Van tapasztalatunk a döntőben, és igyekszünk mindent megtenni, hogy a tavalyinál is jobban szerepeljünk" - mondta Hanó. Hozzátette, tavaly is minden mérkőzésükön domináltak, és úgy érkeztek a fináléba, hogy a szakértők egyértelmű esélyesnek tartották őket, de a Wolves "kiénekelte a sajtot a szájukból".

A tavalyi finálét a Wolves 18-7-re nyerte meg, majd a jelenlegi szezon alapszakaszában újra a Fehérvár győzött a két csapat összecsapásán.

Hanó Péter közölte, az idény eddigi szakaszában 35 pontos átlagot hoztak, és reményeik szerint ezt a döntőben is elérik majd.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője úgy fogalmazott, nem ez lesz az első döntőjük, így rutinosan készültek. Hangsúlyozta, az egész szezonban, az első meccstől mostanáig végigkísérték őket a kisebb-nagyobb sérülések, szombaton is lesznek visszatérőik, de hiányzóik is.

"Nagyon kemény csatára, de jó mérkőzésre számítunk. Két jó csapat kerül szembe egymással, amelyek az elmúlt hetekben alaposan felkészültek egymásból" - nyilatkozta.

A szombati fináléra elővételben még kaphatók jegyek, de a helyszínen is lehet majd belépőket vásárolni.


Az eddigi bajnokok:

-------------------
2005: Budapest Wolves
2006: Győr Sharks
2007: Győr Sharks
2008: Budapest Wolves
2009: Budapest Wolves
2010: Budapest Wolves
2012: Budapest Wolves
2013: Budapest Hurricanes
2014: Újbuda Rebels
2015: Bratislava Monarchs
2016: Miskolc Steelers
2017: Budapest Cowbells
2018: Budapest Wolves
2019: Fehérvár Enthroners
2021: Budapest Wolves
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!