TV műsor

Hungarian Open - Világszínvonalú eredmények

Sport, 2020.11.21

Világszínvonalú eredményeket hozott a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló Hungarian Open nemzetközi légfegyveres verseny első két napja a Magyar Sportlövő Szövetség tájékoztatása szerint.

A tokiói olimpiai kvótás Péni István férfi légpuskában a világcsúccsal egyenértékű, 633,5 kört lőtt az alapversenyben, a nőknél pedig Dénes Eszter új egyéni csúcsa (633,1 kör), valamint az ötkarikás indulási joggal rendelkező Mészáros Eszter eredménye (632,3 kör) emelhető ki.

Az első két nap alaperedményeinek összesítéséből alakult ki a szombati döntő résztvevőinek mezőnye.

Légpuskában a férfiaknál az amerikai Lucas Kozeniesky győzött (250,8 kör), a fináléban négy tizeddel megelőzve Pénit. Az idei wroclaw-i Eb magyar aranyérmese az utolsó lövés előtt még egy tizeddel vezetett.

A nőknél szintén amerikai siker született, az olimpiai bajnok Virginia Thrasher (251,3 kör) öt tizeddel volt jobb, mint a másodikként záró Dénes Eszter. A harmadik helyen Mészáros végzett.

Légpisztolyban a férfiaknál a 16 éves Rédecsi Máté diadalmaskodott egy tizeddel megelőzve Tóth Balázst, míg a nőknél Jákó Miriam a világbajnok szerb Zorana Arunovicot győzte le a döntőben.

A verseny vasárnap folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!