Huszonötödször rendezik meg az Eötvös Kupa röplabdatornát

Sport, 2021.08.12

Jövő szerdától augusztus 23-ig rendezik Debrecenben a 25. Eötvös Kupát, az egyik legrangosabb magyarországi utánpótlás röplabdatornát. A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az eseményre több mint hatszáz játékost várnak. Szerdán és csütörtökön Hajdúnánáson a strandröplabdázók versenyeznek az U14-es korosztálytól a felnőttekig, majd szombattól augusztus 23-ig Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény és - idén először - Püspökladány ad otthont a teremröplabdázók mérkőzéseinek, amelyeken a 2002-ben és azután születettek játszhatnak, vagyis ott csak egy kategória lesz.

A csütörtöki eseményen Pósán László országgyűlési képviselő a sport, és kifejezetten a röplabda közösségépítő szerepéről beszélt, és hozzátette, az ilyen rendezvények sokkal kevesebb pénzbe kerülnek és sokkal hatékonyabbak a városok megismertetése végett, mint a reklámok. Hangsúlyozta, egy-egy hasonló nemzetközi rendezvény a város számára nemcsak a sport, hanem a marketing szempontjából is fontos.

Ennek kapcsán elhangzott, hogy eddig öt földrész 55 országának játékosai vettek részt az Eötvös Kupán országos válogatottak, egyesületi, iskolai csapatok és strandröplabda-párosok színeiben. Idén a teremröplabda-mezőnyben a fiúknál lengyel, szerb és szlovák, a lányoknál román, spanyol és szlovák együttesek szerepelnek a magyarok mellett.

Barcsa Lajos debreceni alpolgármester úgy fogalmazott, a városnak nemcsak nagy hagyományú sportrendezvényei, hanem emblematikus sportszervezői is vannak, mint például Szombathy András főszervező, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

Hangsúlyozta, a röplabda szeretett sportág a városban, és az Eötvös Kupa az elmúlt években - számos más sporteseményhez hasonlóan - öregbítette Debrecen hírnevét.

A hagyományos eseményt - amelynek programja idén is szakmai fórummal egészül ki - a debreceni önkormányzat mellett 2018 óta az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!