IFFHS - Véget ért az al-Hilal rekord győzelmi sorozata

Sport, 2024.04.19

Vége szakadt az al-Hilal rekordsorozatának: a szaúdi labdarúgócsapat 34 egymást követő győzelem után vereséget szenvedett, ezzel a szériával első a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) örökranglistáján, amelyen az Újpest a harmadik.

A csúcsszériát az egyesült arab emírségekbeli al-Ain szakította meg, amely az ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjében, szerdán nyert 4-2-re a rijádi együttes ellen.

Az al-Hilal 2023. szeptember 25-től kezdődő nyertes meccssorozatából húszat szerzett az országos bajnokságban, hármat a hazai Király Kupában, kettőt a nemzeti szuperkupában és kilencet a kontinentális BL-ben. A 34 sikerrel biztosan áll az élen az örökrangsorban, amelyben a második hely az északír Belfast Celticé 31 győzelemmel, a harmadik pedig az Újpestté, amely 1945 augusztusa és 1946 májusa között megszakítás nélkül 30 bajnoki mérkőzésén diadalmaskodott.

Ott van a bő élcsoportban a Ferencváros is, amelyet a 12. helyen rangsorol az IFFHS annak köszönhetően, hogy egymást követően 25 fellépését - 22 bajnokiját és három kupamérkőzését - nyerte meg az 1931 májusától 1932 májusáig tartó időszakban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!