Imre Bence nyártól a Kielben folytatja pályafutását

Sport, 2024.03.07

Nyártól a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes német Kiel együttesében folytatja pályafutását Imre Bence, a FTC-Green Collect válogatott kézilabdázója.

A Ferencváros hivatalos honlapja csütörtökön "a hazai férfi kézilabdasport elmúlt éveinek legnagyobb horderejű átigazolását" jelentette be.

Imre Bence - akinek édesanyja a zöld-fehérek legendás játékosa, az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix, édesapja pedig a szintén ötkarikás ezüstérmes vívó, Imre Géza - 2013 szeptembere óta szerepel a Ferencvárosban. Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, az NB I-ben 2019 tavaszán mutatkozott be, azóta több mint 300 gólt szerzett a felnőttcsapatban. Imre részese volt az elmúlt évek sikereinek, annak, hogy Ferencváros férficsapata kilépett a nemzetközi porondra, és ott kiemelkedő eredményeket ért el, illetve Európa-liga nyolcaddöntőt játszhatott.

A 21 éves jobbszélső tavaly nyáron junior-világbajnoki ezüstérmet nyert, a felnőtt nemzeti csapatban első világversenyén, januárban a németországi Európa-bajnokságon az ötödik helyezett gárda egyik legjobbja volt.

"A Ferencváros az otthonom, de amikor egy olyan nagy hagyományokkal, számtalan sikerrel és hatalmas vonzerővel rendelkező klub, mint a Kiel, ilyen erőfeszítéseket tesz értem, fiatal játékosért, az egy kicsit büszkévé is tesz" - nyilatkozott a német egyesület honlapján. Hozzátette: a Kiel a világ egyik legnagyobb klubja, ezért a váltás a pályafutása legnagyobb kihívása lesz.

"Úgy érzem, készen állok arra, hogy vállaljam ezt a kihívást és a vele járó felelősséget" - jelentette ki.

Szilágyi Viktor, a Kiel sportigazgatója a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy már másfél, két éve figyelik Imre Bencét, nem ő volt az egyetlen fiatal, akinek követték a pályafutását, de "rajta volt a listán elég hamar és rajta is maradt".

"Figyeltük az útját, és szép volt látni, hogy a felnőtt válogatottban, az egyik legmagasabb szinten, ahol lehet játszani, nagyon jó teljesítményt hozott. Nemcsak a bajnokságban, hanem a felnőtt válogatottban is sikerült neki" - tette hozzá.

A sportigazgató kiemelte, több tehetséges játékos van, de nekik az a feladatuk, hogy megtalálják a megfelelő karakterűeket.

"Az egyik oldalon mi tudunk neki lehetőséget adni ahhoz, hogy tovább fejlődjön, a másikon pedig bízunk benne, hogy ő az első naptól kezdve segíteni fog nekünk, hogy a csapat jobb legyen" - mondta.

Elárulta, az első kapcsolatfelvétel az Európa-bajnokság után volt, utána gyorsan történtek a dolgok, egyúttal köszönetet mondott a Ferencvárosnak, hogy támogató volt a klubváltás tekintetében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!