Izgalmas statiszikák a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatáról

Sport, 2021.04.04

Szegeden a világ legjobb kézilabda csapatai közé tartozó Pick Szeged van inkább előtérben, így egy olyan ritka városnak számít, ahol a labdarúgás háttérbe szorul.

Ezúttal viszont az NB 2-ben szereplő labdarúgóklubról gyűjtöttünk össze különböző érdekességeket.

A csapat eddig a legelső NB 2-es szezonjában teljesített a legjobban, hiszen a 2014/05-ös szezonban a 7. helyen végeztek. A Nyilas Elek által irányított gárda 45 pontot szerzett ekkor, ezután viszont egyre rosszabb eredményeket értek el, míg végül 17/18-ban ki is estek a másodosztályból. A klub ezután egyből visszajutott és jelenleg a 12. helyen állnak a bajnokságban.

A szegedi csapat története során jelenleg a Szolnok gárdájával mérkőzött meg a legtöbbször, akik ellen elég jól is megy nekik, a 22Bet magyar adatai alapján eddig 58,8 százalékos győzelmi rátát produkálnak 17 mérkőzés alatt a szolnokiak ellen. Van olyan csapat, akik ellen még jobban teljesítenek a szegediek, a Budaörs ellen elérik a 60 %-os győzelmi arányt. Az olyan csapatok ellen, akikkel legalább 10-szer játszottak a Gyirmót ellen megy a legrosszabbul nekik, 10 meccs alatt egyszer sem tudtak még nyerni, 5 döntetlen mellett 5-ször vereséget szenvedtek.

A keret legértékesebb játékosa jelenleg Aleksandar Jovanovic, Simon Ádám és Takács János. Jovanovics és Simon már rutinos játékos, több csapatban is megfordult az élvonalban és komoly tapasztalattal rendelkeznek. Takács ezzel szemben egy fiatal tehetség és kapus létére még csak 20 évesen tud a keret legértékesebb tagja lenni 150 ezer euróval.

A szegedieknél Germán Tamás vezeti a házi góllövőlistát az idei szezonban, a szurkolóknak ez nem okozhat meglepetést, hiszen korábban már háromszor is megnyerte ezt a címet a játékos. Az eddigi legjobb szezonja a 2014/15-ös volt, akkor 11 gólig jutott.

A csapat történetének a legidősebb gólszerzője a jelenleg is a klubot erősítő Miroslav Grumic, aki több csapatnál is megfordult korábban az NB 1-ben. A 36 éves játékos pár hete szerezte meg a lista első helyét, március 14-én 36 évesen és 8 hónaposan talált be a DEAC ellen. Nem kisebb nevet előzött meg ezzel mint Lisztes Krisztián, aki Szegeden zárta le a nagyon komoly pályafutását és kladenje-hr.com statisztikái alapján 2012 márciusában 36 évesen és 4 hónaposan vette be az Újpest második csapatának a kapuját.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!