Jégkorong BL - Katowicében a Fehérvár - ELŐZETES

Sport, 2022.10.03

A lengyel Katowice elleni oda-visszavágós párharcban dől el, hogy a Hydro Fehérvár AV19 a harmadik vagy negyedik helyen zárja a jégkorong Bajnokok Ligája csoportkörét.

A négy forduló után pont nélkül álló együttes - amely az átalakított BL-ben az első magyar érdekelt - kedden Lengyelországban vendégszerepel. A GKS Katowice sem juthat már tovább a nyolcaddöntőbe, ugyanakkor nyert hazai jégen, a Zürich Lionst verte 2-1-re. A svájci csapat Fehérváron simán 7-1-re, otthon pedig 5-1-re győzött a Volánnal szemben.

A kvartettben szerepel még a címvédő svéd Rögle, amely százszázalékos, a Fehérvárt az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 2-1-re, hazai jégen pedig 7-1-re verte.

A Zürich és a Rögle kiemelkedik a csoportból: kereteikben rengeteg volt vagy leendő NHL-es játszik. A svájci együttes hokisai összesen közel 1400 NHL-, 300 világbajnoki, 700 orosz liga- (KHL) és 1100 NHL-es tartalék-bajnoki (AHL) mérkőzés rutinjával rendelkeznek, míg a Röglében 11 olyan játékos van, aki NHL-es klub kötelékébe is tartozik, de még nem tette át székhelyét a tengerentúlra.

A Katowice nem ez a szint, de "papíron" komolyabb játékerővel bír, mint a Fehérvár. Amennyiben a magyar együttes nem szerez pontot kedden, akkor biztos utolsóként fogadja majd lengyel riválisát október 12-én.

A székesfehérvári együttes azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az osztrák liga 2021/22-es kiírásában az alapszakaszban a harmadik helyen végzett, majd döntős is volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben, még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után van újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

A csoport további programja:

5. forduló (kedd):
GKS Katowice (lengyel)-Hydro Fehérvár AV19 18.00
Rögle (svéd)-Zürich Lions (svájci), Ängelholm 18.05

6. forduló:
Zürich-Rögle, október 11., kedd 20.35
Fehérvár-Katowice , október 12., szerda 18.00


Az állás: 1. (és már továbbjutott) Rögle 12 pont, 2. (és már továbbjutott) Zürich 10, 3. Katowice 2, 4. Fehérvár 0

Az első két helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!