Jégkorong divízió I/A-vb - Kikapott a fehéroroszoktól, nagy gondban a szlovén válogatott

Sport, 2019.05.02

A szlovén válogatott három fordulót követően is pont nélkül áll a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, miután a csütörtöki játéknapon 4-1-re kikapott a százszázalékos fehérorosz csapattól.



Eredmény, 3. forduló:
Fehéroroszország-Szlovénia 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
----------------------------------------------
gól: Sarangovics (4.), Jevenko (46.), Platt (50.), Gyemkov (59.), illetve Sabolic (44.)


A fehéroroszok két győzelemmel, a szlovénok két vereséggel kezdték a tornát. Így utóbbinak fontos lett volna a pontszerzés ezen a mérkőzésen, ám egy korai emberelőnyt értékesítve a beloruszok szerezték meg a vezetést.

A második húsz percben nem született gól, s bár a záró játékrészben egyenlített a szlovén válogatott, alig több mint két percre rá 2-1-es fehérorosz előnyt mutatott a Barisz Aréna óriáskivetítője. Sőt, azt utolsó tíz percre fordulva már kétgólos volt a különbség, a hajrában pedig a szlovénok emberelőnyben, kapusukat lehozva hat a négy ellen támadtak, az üres kaput kihasználva pedig a fehérorosz válogatott lezárta a találkozót.

A fehéroroszok sikerükkel nagy lépést tettek a feljutás irányába, míg a szlovénoknak létkérdés lesz a győzelem pénteken, amikor - hazai idő szerint 15.30-as kezdéssel - a magyar válogatottal mérkőznek meg.

A találkozó után Ivo Jan, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta: három pontra van szükségük pénteken.

"Az utolsó két mérkőzésünkön nincs kérdés, ezek élet-halál összecsapások lesznek számunkra. Tudjuk, hogy egy kemény ellenfél vár ránk, a magyar csapat megnyerte mai mérkőzését" - fogalmazott. Elárulta, jó barátja Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

"Az első kihívás, hogy mentálisan rendbe tegyük magunkat egy újabb nagy csatára."

A magyar válogatott világbajnoki találkozón még nem győzte le a szlovén együttest. Legutóbbi felkészülési mérkőzésükön április közepén a Tüskecsarnokban viszont 7-4-es magyar siker született.

"Az a vereség egy vészcsengő volt számunkra, s tudjuk, hogy holnap is határozott játékot várhatunk a magyaroktól. Nekünk viszont égető szükségünk van a pontokra" - fogalmazott a szlovén szakvezető.

A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


Korábban:
Magyarország-Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
----------------------------------------
gól: Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.), illetve Kumeliauskas (19.)

Később:
Koreai Köztársaság-Kazahsztán 15.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!