Jégkorong Erste Liga - A DEAC is nyert otthon

Sport, 2021.03.03

A DEAC nagy csatában 3-2-re nyert a vendég Újpest ellen, így a jégkorong Erste Liga negyeddöntői kivétel nélkül hazai győzelemmel kezdődtek.

Jégkorong Az alapszakaszban negyedik Debrecen nem választott ellenfelet, mint az első három helyezett, hanem maradt számára az UTE, amellyel szemben ötvenszázalékos volt a mérlege.

A hazaiak egy gyors kontra végén Vlagyiszlav Kulesov révén már az 5. percben vezetést szereztek, majd volt videózás, hogy az egyik hazai lövés a kapuból vágódott-e ki, de végül maradt az 1-0. Igaz, nem sokáig, mert a 8. percben Hugo Turcotte Rajna Miklós lábvédői között csúsztatott a kapuba. A fővárosiak a DEAC hibáiból tudtak helyzeteket kialakítani, de Hetényi Zoltán mindig védett.

A második harmad hazai emberelőnnyel indult, ebben Vokla Roland távolról hatalmas gólt lőtt. Később már csak ziccerek voltak mindkét oldalon, egyszer a kapuvas mentett Rajna helyett.

A záró harmad derekáig jól őrizte előnyét a DEAC, ekkor egy újabb korongeladás megbosszulta magát, és Bodó Christopher - aki az alapszakaszban a legjobb gólpasszos volt - lövése irányt váltott a blokkolni igyekvő védőn, így a korong becsapta Hetényit. Tizennégy másodperc múlva Bodó passzolt Benk András elé, akit őrizetlenül hagytak, és pillanatok alatt 3-2 lett az állás.

A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát az UTE, így 6 a 4 ellen támadhatott az utolsó percben, ám Hetényi védett, és csapata az idényben harmadszor is nyert otthon riválisa ellen.

Minden párharc szerdán folytatódik ugyanilyen pályaválasztás mellett.


Eredmények:

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
DEAC-UTE 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

korábban:
Sport Club Csíkszereda (romániai) - Gyergyói Hoki Klub (romániai) 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
FTC-Telekom - MAC HKB Újbuda 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Corona Brasov Wolves (romániai) - Opten-Vasas 5-3 (1-2, 0-1, 4-0)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!