Jégkorong Erste Liga - A DVTK visszatér a sorozatba

Sport, 2021.07.26

Hosszú tárgyalássorozat végén hétfőn hivatalossá vált, hogy a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata nem a szlovák Extraligában kezdi meg a következő szezont, hanem visszatér a magyar bázisú Erste Ligába.

Egri István elnök a klub honlapján elmondta, az előző évad lezárásakor véget ért az a hároméves megállapodásuk, amelynek keretében a csapat Európa egyik legnívósabb ligájában szerepelt.

"A hároméves megállapodás után egy hosszú, az egész nyarat felölelő tárgyalássorozat vette kezdetét annak érdekében, hogy folytatni tudjuk ezt a szereplést, és továbbra is magas szinten versenyeztethessük a magyar játékosainkat. A szándékaink ellenére nagyon sokáig elhúzódtak a tárgyalások, de az elmúlt három évünk helytállása kötelezett minket, hogy vállaljuk ezt a kockázatot" - fogalmazott Egri.

Hozzátette, a szlovák élvonalban való szereplés a magyar szövetség kiemelt projektje is volt, a DVTK pedig mindent megtett annak érdekében, hogy ez folytatódjon.

"A Tipos Extraliga és az Erste Liga vezetőinek is meg kell tervezniük a következő szezon menetrendjét és lebonyolítását, így tovább már nem tarthattak a tárgyalások, döntést kellett hozni. Ezzel a döntéssel azonban az alapvető célunk nem változik, az idei évadban szeretnénk lerakni egy olyan fiatal, ambiciózus csapat alapjait, amely szép sikereket érhet el a jövőben és büszkévé teheti a miskolci jégkorongszurkolókat" - jelentette ki az elnök.

A magyar-román közös ligának így jelenleg tíz indulója van, miután a legutóbbi idényben döntős Corona Brasov a határidőig nem adott be érvényes nevezést.

A Román Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a múlt héten megtartott közgyűlésük azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klubjuk nevezését befogadja, ellenkező esetben egyikük sem lehet részese a versenysorozatnak. Az Erste Liga honlapja szerint a román szövetség (FRHG) "ultimátumként értelmezhető" feltételét visszautasították, mert egy olyan klub nevezését, amely azt a határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az FRHG döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni. A magyar bázisú liga vezetése hivatalos formában tájékoztatta az FRHG-t arról, hogy a ligába való nevezés szabályai rögzítettek, valamennyi résztvevő számára előzetesen ismertek, így örömmel fogadják mindazon csapatokat, amelyek ezeknek a szabályoknak megfelelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!