Jégkorong Erste Liga - Brassói eltiltás

Sport, 2024.03.28

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sebastien Piche, a jégkorong Erste Ligában érdekelt Corona Brasov hátvédje, amiért szándékos rúgó mozdulatot tett a címvédő Gyergyói HK egyik játékosa felé az elődöntő negyedik, szerdai összecsapásán.

A "kiemelten sérülésveszélyes szabálytalanság miatt" a kanadai légiós így kihagyja pénteken az ötödik felvonást. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

A liga fegyelmi bizottságának csütörtöki döntése szerint Piche az 54. percben "egy palánk melletti ütközést követően jégen tartózkodó ellenfele irányába rúgott. A rúgó mozdulat tudatos, szándékos megmozdulás volt, az ellenfél fejének irányába történt."

A testület később közölte azt is, hogy a Gyergyói HK holland védője, Mike Dalhuisen sem léphet jégre pénteken, mert a 20. percben "botjának tollával hátulról megütötte ellenfele lágyékát. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult, nem egy pozícióért folytatott küzdelem volt. Dalhuisen botját két kézzel tartva, tudatos, szándékos ütést mért ellenfele sérülékeny testrészére."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!