Jégkorong Erste Liga - Debrecenben vette vissza pályaelőnyét a Brassó

Sport, 2021.03.21

A Brassó egy tucat gólt hozó találkozón nyert a Debrecen vendégeként a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, ezzel 2-2-re egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A házigazda DEAC 2-1-es vezetéséről várták a felek a párharc negyedik találkozóját, szombaton - ugyancsak a cívisvárosban - 6-4-es sikerrel szépített az alapszakaszgyőztes erdélyi gárda.

Ezúttal villámgyors gólváltással indult a magas iramú találkozó: a Wolves vezetése után a harmadik percben 1-1-et mutatott az eredményjelző, majd Hári Norbert buli utáni találatával már a DEAC vezetett. Ezúttal a brassóiak egyenlítettek rövid időn belül, a játékrész hajrájában azonban gyors egymásutánban lőtt két gól nyomán magabiztos debreceni előnnyel vonulhattak pihenni a csapatok.

A középső harmad a negyedik debreceni gólt szerző Dominik Novotny térdsérülésével indult, a cseh támadó orvosi segítséggel hagyta el a pályát és kórházba szállították. Kulcsjátékosa elvesztése nem fogta vissza a Debrecent, amely tovább folytatta rohamait, és egy távoli találattal háromgólosra növelte előnyét (5-2). A Brassó emberhátrányos kontratámadásból faragott a különbségből a találkozó derekán, majd röviddel ezután 36 másodperc leforgása alatt szerzett újabb két góllal egyenlített. Már úgy tűnt, 5-5-ös állással vágnak neki a záró felvonásnak a felek, ám a Corona Hetényi védése után a kapuba hulló koronggal megszerezte a vezetést.

A kissé alacsonyabb tempójú utolsó húsz percben a házigazda dolgozott az egyenlítésért, ám a hajrában a Brassó üres kapus góllal biztosította sikerét, ezzel visszavette pályaelőnyét.

A két csapat párharcának ötödik felvonása kedden lesz Brassóban.


Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:
DEAC - Corona Brasov Wolves (romániai) 5-7 (4-2, 1-4, 0-1)
----------------------------------------------------------
gól: Dalecky (3.), Hári (6.), Turcotte (19.), Novotny (20.), Mazzag (25.), illetve Tranca (2., 40.), Valchar (8.), McFadden (28.), Péter (32.), Klempa (33.), Molnár (58.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.


korábban:
Sport Club Csíkszereda (romániai) - FTC-Telekom 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Csíkszereda javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!