Jégkorong Erste Liga - Drámai fordítás, a hetedik meccs dönt a trófeáról

Sport, 2023.03.29

Az alapszakasz-második Gyergyói HK az utolsó harmadot három góllal megnyerve 4-3-ra győzött a Ferencváros otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének hatodik mérkőzésén, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc pénteken Gyergyószentmiklóson dől el.Erste Liga, döntő, 6. mérkőzés:
FTC-Telekom - Gyergyói HK (romániai) 3-4 (0-1, 3-0, 0-3)
-------------------------------------------------------

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.


A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros múlt héten hétfőn 3-2-re győzött, majd kedden - szintén Gyergyószentmiklóson - úgy diadalmaskodott 2-1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített. Aztán pénteken már a Gyergyó nyert idegenben 5-3-ra, ám szombaton az FTC 3-2-re verte a székely csapatot, ezzel egy sikerre került az aranyéremtől. Csakhogy a GYHK hétfőn otthon 5-1-re nyert, így elnapolta a bajnokavatást.

Teltház, kétezer néző várta a zöld-fehér alakulat és a fennállása első Erste-döntőjét játszó Gyergyó újabb, szerdai összecsapását.

Bátran kezdtek az együttesek, majd a 4. percben Orban Brance kapott jó passzt, és takarásból leadott lövése Arany Gergely hónalja alatt becsúszott a kapuba. Elcserélte magát a Gyergyó, a hazai emberelőny alatt pedig Rasmus Rinne hatalmasakat védett. A szünet előtt mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, majd beindult az FTC-henger, ami hét és fél perc alatt három gólt eredményezett. Előbb Farkas Simon lövése pattant fel a rövid felső sarokba, majd a második hullámban érkező hátvéd, Seregély Máté bombázott a bal felső sarokba, végül pedig létszámfölényes megugrásból Turbucz Martin "fagyasztotta le" Rinnét, és pimaszul az üres kapuba lőtt.

A záró játékrész elején Bodó Christopher lábáról pattant be a korong, de videózás után megadták a gólt. A 49. percben emberelőnyben Matias Haaranen hátvéd létére egyéni akcióra vállalkozott, elfeledkeztek róla, végén pedig szólóból egyenlített. Hat és fél perccel a vége előtt egy eladott korongból Bodó a levegőből ütötte be a hetedik meccset érő szépségdíjas találatot.

Az Erste Ligában először fordul elő, hogy a hetedik találkozón dől el a trófea sorsa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!