Jégkorong Erste Liga - Ligaelnök: szervezési bravúr volt az alapszakasz megrendezése

Sport, 2021.02.25

Szervezési bravúr volt a pénteken záruló alapszakasz megrendezése a jégkorong Erste Ligában a ligaelnök szerint.

"Szervezési bravúr volt az egész szezon, egyetlen cél lebegett a szemünk előtt, hogy meg tudjuk rendezni a mérkőzéseket" - nyilatkozta Szőke Álmos az M1 aktuális csatornának. Hozzáfűzte: négy mérkőzés maradt el a koronavírus miatt a 36 fordulós alapszakaszban. Ennek zárásaként csütörtökön egy, pénteken két mérkőzést rendeznek, a jövő kedden rajtoló rájátszás nyolcas mezőnye viszont már kialakult.

"Örülünk, hogy egyáltalán meg tudtuk rendezni" - szögezte le, megemlítve, hiányzott a nézői jelenlét, ugyanakkor a találkozókat online vagy a televízión keresztül követők "magas színvonalú, jó mérkőzéseket" láthattak.

A ligaelnök kifejtette: minden csapat nagy rugalmasságról tett tanúbizonyságot. Kiemelte a két sorozatban érintett erdélyi csapatokat, akik közel 70 találkozón vannak már túl a szezonban. Hangsúlyozta a szervezés során tett óvintézkedések és a "játékosok felnőtt hozzáállásának" fontosságát, valamint hogy az együttesek átkelése a határon is "szuper jól működött".

Szőke Álmos felidézte, a középszakasz elhagyása a kezdetektől az opciók között szerepelt, mivel nem tudták, a nemzetközi szövetség (IIHF) megrendezi-e a "számunkra kiírt világbajnokságot".

Előre tekintve elmondta, van lehetőség a liga bővülésére a következő idényre, ennek szükségességét később fogják felmérni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!