Jégkorong Erste Liga - Nyert az FTC Debrecenben

Sport, 2022.09.16

A magyar bajnok FTC-Telekom 4-3-ra nyert a Szuperkupa-győztes DEAC otthonában a jégkorong Erste Liga 2022/23-es idényének első játéknapján.

A két csapat vasárnap találkozott a Tüskecsarnokban, a debreceniek magabiztosan győztek, így fennállásuk első Szuperkupa-sikerét aratták. A fővárosi együttesnél ezúttal eltiltás miatt nem lehetett jelen Fodor Szabolcs vezetőedző, helyette Euan King dirigált a cserepadról.

A hazaiak az első emberelőnyüket kihasználták, Rastislav Spirko nyúlt bele egy távoli lövésbe. A második harmad elején a 205 centiméter magas Oleg Szoszunov lőtt Arany Gergely bal karja alatt a kapuba. A gól nem törte meg az FTC-t, és 3 perc 6 másodperc alatt fordított új légiósai, Brayden Low és August Nilsson révén. Időt kért a DEAC, és Jakub Izacky szép, szinte egészpályás egyéni akció után egyenlített, ám bő egy perc múlva megint Nilsson villant, így vendég előnnyel vonultak el pihenőre a csapatok.

A hajrában nagy erőket mozgosított a házigazda, volt esélye az egyenlítésre is, ám kimaradtak a ziccerek - lehozott kapus mellett is -, így elvitte a három pontot az FTC.


Eredmények, 1. játéknap:
DEAC - FTC-Telekom 3-4 (1-0, 2-4, 0-0)

korábban:
UTE-DVTK Jegesmedvék 3-4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-1), hosszabbítás után

később:
Dunaújvárosi Acélbikák-Budapest JAHC 18.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!