Jégkorong Erste Liga - Szépített a Gyergyó a döntőben

Sport, 2023.03.24

A Gyergyói HK 5-3-ra győzött a Ferencváros otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.



Erste Liga, döntő, 3. mérkőzés:
FTC-Telekom - Gyergyói HK (romániai) 3-5 (2-1, 1-3, 0-1)
-------------------------------------------------------

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az FTC javára.


A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros hétfőn 3-2-re győzött, majd kedden - szintén Gyergyószentmiklóson - úgy diadalmaskodott 2-1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített.

A harmadik találkozón a hazaiak a 6. percben a kapitány Nagy Gergő bombájával emberelőnyből hamar vezetéshez jutottak, majd tíz másodperc múlva egy durva védelmi hiba után Tóth Adrián növelte úgy a különbséget, hogy a testéről pattant be a pakk. Nem roppant meg a GYHK, két és fél perc múlva Szigeti Ákos éles szögből lőtt gólt. A párharcban ez volt az első gyergyói találat, amely nem létszámfölényben esett.

A fordulást követően Sándor-Székely Ottó, majd Sebastien Sylvestre is betalált három perc alatt, utóbbi eddig mind a három döntőbeli összecsapáson eredményes volt. A ferencvárosi negyedik sor egyenlített, Kozma Dávid passzát Bán Károly vágta a léc alá. Közvetlenül a szünet előtt emberelőnybe került a GYHK, Tranca Dániel pedig egy szép keresztpassz után nem hibázott.

A záró felvonásban sok volt az ütközés, a fizikai játék, az FTC emberelőnyben sem tudott egyenlíteni, Sylvestre pedig üres kapus góllal lezárta az összecsapást.

A következő mérkőzést szombaton rendezik ismét a Tüskecsarnokban, míg az ötödik találkozónak a Gyergyó ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!