Jégkorong Erste Liga - Távoznak az újpesti légiósok

Sport, 2024.05.22

Távoznak a jégkorong Erste Ligában érdekelt Újpest légiósai, miután a csapat az előző idényben nem teljesítette a vezetőség minimális elvárását, a négy közé jutást.

A lila-fehérek szerdán jelentették be, hogy a finn Taavi Tiala, Tino Metsavainio, Miro-Peka Saarelainen, Julius Nyqvist, Christian Silfver és Janne Laakkonen is elhagyja a klubot. Nem Újpesten folytatja a Székesfehérvárról tavaly érkező Szabó Dániel, a két szezont lehúzó cserekapus Sági Máté, valamint a tavaly Újpestre visszatérő amerikai Sam Coatta sem.

"Nekünk minimális célunk a legjobb négybe kerülés volt, miután ez nem sikerült, ez azt jelenti, hogy előző vezetőedzőnk mellett az általa szerződtetett játékosok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket" - mondta a távozókkal kapcsolatban Ancsin János szakosztályigazgató. "Ezért teljesen új csapatot építünk, amelyben egy jellemzően fiatal, de erős magyar mag mellé szeretnénk minőségi külföldi játékosokat igazolni új vezetőedzőnk, Jason Morgan igényeinek megfelelően."

Az korábban derült ki, hogy távozik a szintén tavaly érkező Travis Ewanyk, valamint az eddigi csapatkapitány, Benk András. Az előző szezon legeredményesebb újpesti támadója, Kiss Patrik azonban szerződést hosszabbított a Megyeri úton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!