TV műsor

Jégkorong Erste Liga - Tíz korábbi fertőzött edzésbe állt az Újpestnél

Sport, 2020.09.18

Tíz, korábban pozitív koronavírus-tesztet adó jégkorongozó edzésbe állt a héten az Újpest Erste Ligában szereplő csapatánál - számolt be Ancsin János, az Újpest jégkorongszakosztályának igazgatója.

A lila-fehéreknél negatív vizsgálati eredmény, szívultrahang és EKG-vizsgálat után lehet ismét tréningezni, egy játékos viszont továbbra is karanténban van. Ancsin az M1 aktuális csatornának elárulta: belső szabályzatuk értelmében aki rosszul van, az nem mehet edzésre, ha pedig a játékos másnap sem érzi jól magát, akkor tesztelik.

A gárda október 9-én kezdi meg szereplését a magyar bázisú bajnokságban. Ancsin emlékeztetett rá, az első megbetegedések három-négy hét alapozás után történtek.

"Az első meccsünkig hátralévő idő arra elég lesz, hogy ne kondi nélkül kezdjük a játékot, de ez a felkészülés biztosan nem lesz az igazi."

Mint mondta, mivel felkészülési mérkőzés lejátszására nincs lehetőségük, így az első két-három találkozó felhozó összecsapás lesz számukra. Nehezíti ugyanakkor a helyzetet, hogy ezeket olyan ellenfelekkel szemben vívják, akiket az első négy-öt helyre vár.

Fő célként a bajnokság végigjátszását nevezte meg, mellette szakmai célkitűzésként a legjobb négybe kerülést. Hangsúlyozta ugyanakkor: ez rendkívül nehéz lesz.

"Együtt kell élnünk a vírussal. Eddig 11 fertőzött volt a csapatnál, de a realitás talaján maradva csodálkoznék, ha idővel nem lenne több. Azt gondolom, hogy a lehető legnagyobb elővigyázatossággal járunk el. Az nem lehet, hogy havonta három hétre bezárjuk a csapatot, mert akkor tényleg nincs bajnokság" - fejtette ki.

Az Erste Ligában eddig egyedül a múlt szombati idénynyitót tudták lejátszani, azóta a Titánoknál megjelent fertőzések miatt két találkozó is elmaradt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!