Jégkorong Erste Liga - Tokaji Viktor a FEHA19 új vezetőedzője

Sport, 2024.03.27

Tokaji Viktor lett a jégkorong Erste Ligában érdekelt FEHA19 új vezetőedzője.

Elődje, az ukrán-finn Anatolij Bogdanov múlt héten kedden távozott posztjáról a sereghajtótól.

A 47 éves Tokaji Dunaújvárosban ismerkedett meg a hoki alapjaival, ott szerezte meg első bajnoki címeit, valamint kupasikereit. Egy Svédországban eltöltött légiós idényt követően 2007-ben igazolt Székesfehérvárra. Játékosként nyolc szezonon keresztül jégkorongozott Székesfehérváron, hat éven át volt a Fehérvár AV19 csapatkapitánya, ifj. Ocskay Gábortól vette át a karszalagot. Szapporói hősként a válogatott egyik legszebb időszakának alapembere volt. 356 osztrák bajnoki (EBEL) mérkőzésen öltötte magára a Volán mezét, négyszer jutott be az EBEL-rájátszásba. A magyar válogatottban 223-szor lépett jégre.

Edzői pályafutását az akkortájt a szlovák élvonalban szereplő MAC csapatánál kezdte, majd a DVTK Erste Ligában szereplő gárdáját vezette. Tavaly nyáron szerződött újra Székesfehérvárra, az előző idényben a junior együttes felkészítéséért felelt. A következő idényben pedig az Erste Liga-csapat szakmai munkáját irányítja majd.

"Nagyon megtisztelő volt, amikor a klubvezetés felkért arra, hogy vegyem át az Erste Liga-csapat vezetését. A vezetőedzői feladat minden formája, legyen az utánpótlás, felnőtt csapat, vagy válogatott, nagy kihívást jelent. A FEHA19 projekt pedig kifejezetten testhezálló számomra, hiszen korábban Miskolcon is hasonló feladatom volt" - idézte Tokajit a klub honlapja. - " A cél, hogy folytassuk azt a minőségi munkát, amit Anatolij Bogdanov három évvel ezelőtt elkezdett, és olyan fiatal játékosokat, ifjú titánokat neveljünk, akik képesek lesznek megállni a helyüket Székesfehérváron az Erste Ligában, vagy akár az ICEHL-csapatban, és ezáltal a magyar jégkorongban vagy akár külföldön is."

Kiemelte: Fehérváron egyedi a helyzet, hiszen egyaránt van Erste Ligás és ICEHL-csapat is.

"Ez remek motivációt és lehetőséget kínál a fiataloknak arra, hogy korán kipróbálják magukat felnőtt szinten és már a következő lépcsőfoktól is karnyújtásnyira vannak. Ez egy különleges környezet, szeretném kihozni belőle a legtöbbet" - fogalmazott az új vezetőedző.

Fekti István ügyvezető elmondta, amikor eldőlt, hogy nem hosszabbítanak szerződést Bogdanovval, nem volt nehéz döntés, hogy Tokaji vegye át csapatot.

"Rendkívül jól ismeri a csapat magyar magját, a fiatal játékosokat, a most is zajló U21-es rájátszásban a srácok nagy része vele dolgozik, így a munkája tulajdonképpen már el is kezdődött. Tokaji Viktor kiváló szakember, akinek a munkamorálja és a szaktudása is kiemelkedő, ráadásul játékosként is éveken át itt játszott Székesfehérváron, pontosan ismeri az itteni magas elvárásokat, követelményeket, tisztában van a kihívással és a lehetőségekkel is" - fejtette ki. Leszögezte: a tréner nehéz feladatot vállalt, nagy örömmel adták meg neki az esélyt erre, mivel elkötelezett a fiatalok fejlesztése iránt.

"Tudja, hogyan kell a felnőtt jégkorongozás követelményeire felkészíteni őket, ezt a korábbi klubjainál végzett munkája is egyértelműsítette. Vezetésével új lendületet vehet az Erste Liga-csapatunk. Az elmúlt három évben rengeteget tanultunk arról, hogy milyen kihívásokkal és szépségekkel jár egy akadémiai Erste Liga-csapat versenyeztetése, azon leszünk, hogy az előttünk álló negyedik évben is bizonyítsuk: versenyképes csapatunk és a professzionális jégkorongozásra megfelelően felkészített játékosaink vannak, akiknek meg fogjuk adni az esélyt, hogy megmérettessék magukat ezen a szinten is" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!