Jégkorong Hat Nemzet Torna - Tolvanen 31 fős kerete

Sport, 2019.12.03

A Jarmo Tolvanen vezette szakmai stáb kihirdette a magyar jégkorong-válogatott keretét a decemberi, budapesti felkészülési tornára.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint két kapus, tíz hátvéd és 19 csatár kapott meghívót. A kerettagok közül Bukor Rajmund, Pápa Márton, Szabad Kevin és Madácsi Benedek korábban még nem szerepelt a nemzeti együttesben.

Mivel az osztrák bajnokságban nincs szünet, a Hydro Fehérvár AV19 tagjaira most nem számíthat a szakmai stáb. A keretben - amelyből 14-en voltak ott a novemberi, gdanski tornán győztes csapatban - két légiós szerepel, Horváth Bálint a svéd harmadosztályban, míg Szabad Kevin az Alpesi Ligában játszik.

A magyar csapat négy mérkőzésen lép jégre Káposztásmegyeren: jövő kedden a dél-koreai válogatottal találkozik, ennek eredménye azonban nem számít bele a tornába. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz a magyarok ellenfele, míg szombaton a helyosztókat rendezik.

A jövő évi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor. A magyar válogatott ellenfele a házigazda szlovénok mellett a dél-koreai, az osztrák, a francia és a román csapat lesz. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


A magyar keret:

---------------

Kapusok:

Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék), Arany Gergely (FTC-Telekom)

Védők:
Bukor Rajmund (Schiller-Vasas HC), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Imre Patrik (Fehérvári Titánok), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Szabó Bence (Fehérvári Titánok), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Varga Arnold (UTE), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok:
Becze Tihamér (Csíkszereda), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Hári Norbert (DEAC), Horváth Bálint (Tyringe SoSS), Majoross Barnabás (MAC Újbuda), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Pápa Márton (MAC Újbuda), Németh Attila (FTC-Telekom), Szabad Kevin (Klagenfurter AC II), Szabó Krisztián (Fehérvári Titánok), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vincze Péter (UTE), Kiss Patrik (DVTK Jegesmedvék), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Madácsi Benedek (Fehérvári Titánok)


a program:

----------

december 10.:
Magyarország-Koreai Köztársaság 19.00

december 11.:
Franciaország-Japán 16:00
Ukrajna-Fehéroroszország 19:30

december 12.:
Koreai Köztársaság-Ukrajna 16.00
Magyarország-Japán 19.30

december 13.:
Fehéroroszország-Koreai Köztársaság 16.00
Magyarország-Franciaország 19.30

december 14.
az 5. helyért (A3-B3) 12.30
a 3. helyért (A2-B2) 16.00
döntő (A1-B1) 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!