Jégkorong MK - Elsőként a BJA jutott döntőbe

Sport, 2023.01.28

Elsőként a Budapest JAHC jutott fináléba a jégkorong Magyar Kupában, miután a szombati elődöntőben az 57. percben ütött emberelőnyös góllal 3-2-re legyőzte a címvédő DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Előzetesen a BJA számított esélyesnek, mivel az Erste Ligában komoly esélye van megnyerni az alapszakaszt, míg a debreceniek - akik ellen a bajnokságban ötvenszázalékos volt a mérleg - az elmúlt két kiírásban meglepetésre tudtak aranyérmesek lenni az MK-ban, most pedig a házipontlista első két helyezettje, Rastislav Spirko és Jan Dalecky hiányzott tőlük sérülés miatt. A BJA - még MAC néven - egyszer, 2017-ben hódította el a kupát.

Mindkét együttes kihagyott egy-egy emberelőnyt, majd közvetlenül a szünet előtt Dominik Novotny talált be. A BJA felpörgette a második harmad elejét: előbb Tóth Richárd vette be Hetényi Zoltán kapuját a kapu elé visszatett koronggal, majd két és fél perc múlva Szita Donát az elhozott buliból lőtt a hálóba. A kupaspecialista DEAC a meccs derekán szólóból egyenlített, Jakub Izacky szép csel után volt eredményes, míg a BJA-nak volt egy kapusakadályozás miatt meg nem adott gólja.

A DEAC előtt adódott lehetőség újból vezetést szerezni, azonban két lövés is a kapuvason csattant. Az 51. percben a hátvéd Vokla Roland tisztázott kézzel a gólvonalon, így maradt a 2-2, a hajrában viszont éppen őt állították ki gáncsolás miatt. Az emberelőnyt Szabó Bence váltotta gólra, ezzel eldőlt, hogy a fővárosiak jutnak döntőbe, míg a hajdúságiak nem tudnak triplázni.

A másik ágon az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 találkozik az Erste Ligában nyolcadik helyen álló Újpesttel.


MK, elődöntő:
Budapest JAHC - DEAC 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
----------------------------------------
gól: Tóth R. (23.), Szita (26.), Szabó (57.), illetve Novotny (19.) Izacky (31.)


később:
Hydro Fehérvár AV19-UTE 19.45

vasárnap:
a 3. helyért 16.00 döntő 19.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!