Jégkorong MK - Fehérvár-BJA döntőt rendeznek

Sport, 2023.01.28

Az osztrák bajnokságban érdekelt Hydro Fehérvár AV19 is bejutott a fináléba a jégkorong Magyar Kupában, miután a szombati második elődöntőben 6-1-re legyőzte az Újpestet a Tüskecsarnokban.

Az volt a kérdés, hogy a 11-szeres kupagyőztes Fehérvár vagy pedig az Erste Liga nyolcadik helyén álló UTE lesz-e a Budapest JA HC döntős ellenfele vasárnap. A párharc egyértelmű esélyese a Volán volt, amely viszont az elmúlt három idényben nem tudott a kupában diadalmaskodni, és három vereséggel érkezett az elődöntőre. Az UTE eddig kilencszer nyert hazai kupát, de legutóbb 33 éve, 1990-ben.

Eleinte bírta az iramot az Újpest, voltak lehetőségei is, majd a 15. percben megtört a jég, Erdély Csanád nyúlt bele úgy egy távoli lövésbe, hogy közben az egyik kesztyűje nem volt a kezén. A második harmad egy szerencsés Volán-találattal indult, Cody Donaghey korcsolyájáról pattant be a korong Rajna Miklós kapujába. Egy kontrából szépített az UTE, Collin Shirley kapásból nem hibázott. A szünetig azonban megint a Fehérvár akarata érvényesült. Előbb Andrew O'Brien "nullszögből" volt eredményes, majd Bartalis István lövése pattant meg az újpesti kapitány, Benk András kesztyűjén, így Rajna ismét tehetetlennek bizonyult.

A záró játékrészben volt egy Volán-kapuvas, majd Magosi Bálint és 48 másodperc múlva Erdély növelte a különbséget, egyformán közelről, mindkettőjüket üresen hagyták a védők.

A sikerrel a fehérvári gárdának van esélye, hogy az örökrangsorban megelőzze a Dunaújvárost, és egyedüliként második legyen a 15 elsőséggel vezető FTC mögött.



MK, elődöntő:
Hydro Fehérvár AV19-UTE 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)
-------------------------------------------
gól: Erdély (15., 50.), Donaghey (26.), O'Brien (34.), Bartalis (37.), Magosi (49.), illetve Shirley (29.)


korábban:
Budapest JAHC - DEAC 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
----------------------------------------
gól: Tóth R. (23.), Szita (26.), Szabó (57.), illetve Novotny (19.) Izacky (31.)


vasárnap:
a 3. helyért: DEAC-UTE 16.00 döntő: Fehérvár-BJA 19.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!