Jégkorong-vb - A csapat háromnegyede edzett a központi pályán

Sport, 2023.05.18

A svédek ellen közép-európai idő szerint 15.20 órakor kezdődő világbajnoki mérkőzés délelőttjén a magyar jégkorong-válogatott közel háromnegyede, 18 játékos edzett a tamperei Nokia Aréna központi pályáján, és mindenki egészségesen várja az összecsapást.

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata a dánoktól és az amerikaiaktól elszenvedett papírforma vereséggel nyitott, majd a harmadik fordulóban, kedden hosszabbítás után legyőzte a franciákat, így a hatodik helyről várja a folytatást.

A veretlen svédek, valamint a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, hazai pálya előnyét élvező finnek elleni pénteki összecsapáson nincs reális esély a pontszerzésre. Velük szemben inkább az lehet a cél, hogy felpörgessék a csapatot a németek elleni vasárnapi, és különösen az osztrákokkal szembeni, minden bizonnyal a bennmaradásról, illetve kiesésről döntő hétfői ütközetre.

A svédek keretében tíz NHL-es, tíz hazai és négy svájci élvonalban szereplő játékos található.

A mérkőzésre az eddiginél több, közel 1200 magyar szurkolót várnak.

Mindkét északi gárdát eddig egyszer sikerült legyőzni, Budapesten egy-egy ligaválogatottat, ráadásban. Az egy-egy tétmérkőzésen viszont nem termett babér a magyaroknak, akik még gólt sem lőttek. A svédekkel 1935. január 21-én (32 259 nappal ezelőtt), a davosi vb-n találkozott a magyar csapat, a finnekkel pedig 2016. május 11-én Szentpéterváron, az eredmény mindkétszer 0-3 lett.

Az összesített mérlegben a svédek ellen az egy győzelem (2-1 hosszabbítás után, 2007. március 29.) mellett hat vereség áll, a gólkülönbség 6-23. A finnekkel szemben a nyitósiker (4-3, szétlövés után, 2009. április 2.) után három vereség következett, a gólkülönbség pedig 5-18.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!