Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat

Sport, 2023.05.17

A franciákat legyőző magyar jégkorong-válogatott tagjai köszöntötték szerdán azt a közel háromszáz szurkolót, akik a szerdai szünnapon is Tamperében maradtak a világbajnokság helyszínén.

Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat A Nokia Aréna melletti szurkoló zónában Nagy Gergő csapatkapitány üdvözölte a drukkereket, és jelezte, a franciák elleni győzelmet a kedden, 33 éves korában súlyos betegségben elhunyt volt társuk, Győri Tamás emlékére ajánlják.

"Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek megnézni bennünket, időt, pénzt, energiát nem kímélve. A tornán még nem végeztünk, vár ránk több fontos mérkőzés, és szükségünk van rátok" - mondta Nagy Gergő.

A vb-n eddig két gólt szerző Sofron István a színpadon állva azt emelte ki, hogy a franciák elleni siker is bizonyítja: itt a helyük.

"Meg fogjuk csinálni! Benn fogunk maradni! Utólag sajnáljuk, hogy a dánok ellen még nem szereztünk pontot, és a franciák ellen sem eleget. Ahogy Ti, szurkolók, hangulatot tudtok teremteni, annak csodájára járnak a világban. Nagy köszönet nektek! A sikereket együtt tudjuk elérni" - fogalmazott Sofron, aki hatalmas tapsot kapott.

A kapus Bálizs Bence hangsúlyozta, hogy a válogatott keret felével együtt nőtt fel, és ezért érzelmileg is fontos számára ez a torna.

"Nagyon élvezzük, hogy itt lehetünk, és élvezzük, hogy már győzelmünk is van. Ez még nem elég, és számítunk rátok a továbbiakban is" - tette hozzá.

Sebők Balázs elmondta, hogy 15 évesen, amikor kijött Finnországba, egy magyar válogatott mez volt szerelészsákjában, most pedig, amikor 28 éves, a válogatott színeiben búcsúzhat az országtól, Tamperétől, hiszen a német Iserlohnban folytatja pályafutását.

A magyar válogatott szerdán pihen, csütörtökön a veretlen, világranglista-ötödik svédekkel találkozik. Az MTI értesülése szerint a skandináv együttesben akkor már minden bizonnyal pályára léphet a világ egyik legjobb csatárának tartott William Nylander, a Toronto Maple Leafs légiósa.

Nylander NHL-es klubjának egyik alapembere, a 2022/23-as idény alapszakaszában - melyben hétmillió dollárt keresett - 40 gólig jutott és adott 47 gólpasszt is. A playoffban, ahol a második kör jelentette a végállomást a kanadai alakulatnak, 11 találkozón 10 pontot (négy gól, hat gólpassz) termelt.

Testvére, Alexander már tagja a svéd válogatottnak. A fivérek édesapja, Michael maga is NHL-sztár volt. William Nylander - ha teheti - gyakran áll a nemzeti csapat rendelkezésére, a 2017-es vb-n aranyérmes volt, a torna gólkirálya és legértékesebb játékosa lett. A 2019-es vb-n szintén beválasztották az All Star-csapatba, és akkor pontkirály volt. (+FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat Jégkorong-vb - A válogatott köszöntötte a magyar szurkolókat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!