Jégkorong-vb - Az NHL-es Patrik Nemeth szerint keményen kell majd küzdeniük a magyarok ellen

Sport, 2023.05.17

A magyar felmenőkkel rendelkező, de a svéd válogatottban és az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Patrik Nemeth szerint keményen kell majd küzdeniük a magyar válogatott ellen a világbajnokságon.

A svéd válogatott eddig mindhárom mérkőzését megnyerte a vb-n, amelyen csupán egyetlen pontot vesztett, amikor legutóbb hosszabbítás után 2-1-re győzte le a házigazda olimpiai és világbajnok Finnországot.

"Szerintem jó irányba haladunk, még mindig vannak olyan területek, amelyeken tudunk javítani. Ezekkel foglalkozunk az edzéseken" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 31 éves játékos, majd hozzátette, szerinte 2018 után képesek idén ismét vb-címet nyerni.

A svédek az első mérkőzésükön mindössze 1-0-ra múlták felül Németországot, majd 5-0-ra verték Ausztriát, de az Arizona Coyotes védője elismerően nyilatkozott a riválisokról.

"Ausztria, illetve Magyarország is nagy léptekkel fejlődik, és Németország is nagyon jó hokicsapattal rendelkezik, ezért tisztelnünk kell az ellenfeleinket, és még jobban kell teljesítenünk" - mondta Nemeth, aki a csütörtöki összecsapásról úgy nyilatkozott: "a magyarok keményen dolgoznak és hagyományosabb stílusban játszanak, ezért ellenük sem hokizhatunk kíméletesen, keményen kell majd küzdenünk."

Nemeth elmondása szerint nagyszülei 1956-57 körül költöztek Svédországba, és még sosem járt Magyarországon, pedig már sokszor tervezte, de viccesen azt is megjegyezte, hogy majd a vb után talán Hári János - aki csapattársa volt - elviszi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!