Jégkorong-vb - Erősítettek a magyarok leendő ellenfelei

Sport, 2023.05.17

A magyarok következő három ellenfele, a svéd, a házigazda finn, valamint a német válogatott is újabb játékosokkal erősítette meg keretét a jégkorong-világbajnokságon.

A csütörtöki rivális, az eddig veretlen svédek az NHL-es hátvéd Timothy Liljegrent (Toronto Maple Leafs) és a kapus Jacob Johanssont (Timra IK) nevezték be a vb-re, és várhatóan még a magyarok elleni mérkőzésre a szintén torontói William Nylander is csatlakozik hozzájuk.

Pénteken a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető finnek következnek a magyarok számára, ők a csatár Waltteri Merelát (Tappere Tampere) hívták be a keretbe. A magyarok vasárnapi ellenfele, a német válogatott az NHL tartalékbajnokságában, az AHL-ben érdekelt Manitoba Moose védőjét, Leon Gawankét nevezte be utólag.

Az viszont szerdán eldőlt, hogy a világ egyik legjobbja, Leon Draisaitl nem jön a vb-re, ezt Christian Künast, a német szövetség sportigazgatója mondta el az Edmonton Oilers sztárjával folytatott tárgyalások után.

A kanadai együttes közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban búcsúzott az NHL rájátszásától, és "ilyen rövid időn belül nem lehetett megvalósítani Draisaitl vb-részvételét."

A 146 pontot (128-at az alapszakaszban, 18-at a rájátszásban) termelő kiválóság - a profiliga történetének első német pontkirálya (2020) - azt mondta, hogy intenzív szezonon van túl, összesen 92 mérkőzést játszott, fizikailag nem tudna regenerálódni, és van "néhány dolog, amit tisztázni kell" az Oilersszel.

Draisaitl 638 NHL-alapszakasz összecsapáson 744 pontot (306 gól, 438 gólpassz) gyűjtött, és alapfizetése 8,5 millió dollár idényenként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!