Jégkorong-vb - Német meglepetés a negyeddöntőben

Sport, 2023.05.25

Elsőként az Egyesült Államok, majd meglepetésre Németország jutott be az elődöntőbe a jégkorongozók elitvilágbajnokságán, csütörtökön.

Az amerikai csapat az élvonaltól búcsúzó magyarokat is felvonultató tamperei csoport megnyerésével került be a legjobb nyolc közé, melyben a rigai nyolcas negyedik helyén zárt csehekkel találkozott.

A tengerentúli együttesnek volt törleszteni valója riválisával szemben, mivel a tavalyi vb bronzmeccsén kikapott tőle és lecsúszott a dobogóról. A mostani, tamperei összecsapáson viszont az amerikaiak nem adtak esélyt riválisuknak és kapott gól nélkül, 3-0-ra nyerve jutottak tovább.

A másik délutáni negyeddöntőben borult a papírforma, ugyanis a csoportgyőztes svájciak nem bírtak Németország legjobbjaival. A meccset a németek a második harmad hajrájában döntötték el, amikor 1-1-es állásnál 36 másodpercen belül kétszer is kapuba találtak, a 3-1-es eredményt pedig megőrizték a harmadik húsz percben.

A négy között az amerikaiak az esti Finnország-Kanada mérkőzés győztesével, míg a németek a svéd-lett csata nyertesével találkoznak.

Eredmények, negyeddöntő:
Egyesült Államok-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Németország-Svájc 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

később:
Svédország-Lettország 19.20
Finnország-Kanada 19.20
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!