Jégkorong-vb - Osztrák vereség a magyar nyolcasban

Sport, 2023.05.16

A dán válogatott a záró tíz percben lőtt három góllal 6-2-re nyert az osztrák csapat ellen a magyar érdekeltségű tamperei csoportban a jégkorong-világbajnokság 3. fordulójának keddi játéknapján.

Mivel a dánok a nyitókörben legyőzték a magyarokat, a bennmaradásért vívott harcban Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulatának az lett volna szerencsés, ha az osztrákok most nem szereznek pontot, és ez a vágyuk teljesült is.

A 10. percben az északiak NHL-es sztárja, a magyarok ellen is duplázó Nikolaj Ehlers "dropból" lőtt gólt, majd a riválisnak két kapuvasat érő lövése is volt. A második harmadban emberelőnyből egyenlítettek az osztrákok, ráadásul Ehlers kihagyott egy szólót. A 34. percben egy hatalmas ütközés utáni korongszerzésből Niklas Andersen lépett ki, és a kapuvas segítségével betalált.

A záró harmadban Jesper Jensen Aabo lőtt bődületesen nagy gólt a jobb felső sarokba távolról, de erre gyorsan jött a válasz: az osztrákok NHL-es fiatalja, Marco Rossi tálalt Peter Schneider elé, aki közelről nem hibázott. A dánok nem sokkal később egy újabb fórt gólra váltottak, majd egy perc múlva megint távolról mattolták David Kickertet, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A végén még Galló Vilmos linköpingi klubtársa, Patrick Russell is eredményes volt.


Eredmények, 3. forduló: A csoport (Tampere):
Dánia-Ausztria 6-2 (1-0, 1-1, 4-1)

később:
Franciaország-Magyarország 19.20


B csoport (Riga):
Norvégia-Szlovénia 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

később:
Svájc-Kazahsztán 19.20
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!