Jégkorong-vb - Várja már a felkészülés kezdetét a szövetségi kapitány

Sport, 2023.03.24

Izgatottan várja a világbajnoki felkészülés kezdetét Kevin Constantine, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

"Novemberben és februárban már egy-egy hetet együtt töltöttünk, de most alakítjuk ki a végleges keretet és kezdhetünk el csapatként dolgozni" - idézte a magyar szövetség holnapja a szövetségi kapitányt, akinek együttese a Tamperében és Rigában május 12-től sorra kerülő élvonalbeli vb-re készül.

A szövetségi kapitány kifejtette: április 1. és 6. között felmérő edzőtábort tartanak, a bővebb keretben számításba vett játékosok ekkor mutathatják meg magukat és bizonyíthatnak a szakmai stábnak. A felkészülésnek erre a részére 23 játékos kapott meghívást, ők szerepelnek az ukránok elleni két mérkőzésen. Közülük nagyjából a fele folytathatja majd a munkát április 10-től, amikor kiegészül a keret a most még hiányzókkal. Innentől 28 játékos dolgozik tovább, a szűkítés majd a tamperei utazás előtt várható.

"Április 10-től az edzőtábort arra használjuk, hogy meggyőződjünk róla: a játékosok ismerik a taktikát, mindenki tudja, mi a szerepe" - fogalmazott Kevin Constantine, aki elárulta: ekkor állítják össze a sorokat, próbálják ki a különböző összeállításokat, illetve gyakorolják be alaposabban az emberelőnyt és emberhátrányt.

"A Kanada elleni meccs remek lehetőség a felkészülés befejezésére a finnországi utazás előtt. Kanada a legmagasabban rangsorolt ellenfelünk lesz a vb előtt, és Tamperében is találkozunk hasonlóan erős csapatokkal. Nem számít az eredmény, egy ilyen meccs biztosan hasznosan lesz és emeli a játékunk szintjét" - fogalmazott a felkészülést záró május 9-i találkozó kapcsán a szövetségi kapitány.

A vb-t a magyar válogatott május 13-án Dánia legjobbjai ellen kezdi, majd sorrendben az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Svédországgal, a házigazda Finnországgal, Németországgal, végül pedig - az erőviszonyok alapján a bennmaradásért vívott legfontosabb összecsapáson - Ausztriával mérkőzik. A két csoportból a legjobb négy jut a május 25-i negyeddöntőbe, az elődöntőt 27-én, a döntőt és a bronzmeccset pedig 28-án rendezik.


A válogatott felkészülési programja:

-----------------------------------

április 5., Miskolc:
Magyarország-Ukrajna 17.00

április 6., Miskolc:
Magyarország-Ukrajna 18.00

április 14., Miskolc:
Magyarország-Japán 17.00

április 15., Miskolc:
Magyarország-Japán 19.30

április 20., Tychy:
Lengyelország-Magyarország 18.30

április 21., Bytom:
Lengyelország-Magyarország 20.15

április 25., Milton Keynes:
Nagy-Britannia - Magyarország 18.30

április 26., Nottingham:
Nagy-Britannia - Magyarország 18.30

május 3., Budapest:
Magyarország-Szlovénia 19.00

május 4., Budapest:
Magyarország-Szlovénia 19.00

május 9., Budapest:
Magyarország-Kanada 19.00


A magyar válogatott kerete:

kapusok:

--------
Arany Gergely (FTC-Telekom), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

hátvédek:

---------
Falus Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Szabó Bence (BJA), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19)

csatárok:
Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Horváth Bálint (Vimmerby, svéd), Kóger Dániel (Corona Brasov), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Schlekmann Márk (BJA), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Vincze Péter (Gyergyói HK)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!