Jól szerepeltek a magyarok az első World Urban Games-en

Sport, 2019.09.15

Jól szerepeltek a magyar versenyzők World Urban Games utcai sportok világjátékán, melyet negyvenhat ország részvételével péntektől vasárnapig rendeztek Budapesten.

Az első World Urban Games Budapesten A szervezők tájékoztatása szerint a hazai versenyzők közül a legjobb eredményt a női 3x3-as kosárlabdacsapat érte el, amely a negyeddöntőben kapott ki a későbbi ezüstérmes francia együttestől az U23-as Nemzetek Ligája döntőjének számító eseményen. A férfiválogatott nem jutott tovább a csoportjából, annak ellenére, hogy a csoportmérkőzések során legyőzte a tornagyőztes Franciaországot.

A BMX-esek között Jósa Dániel a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben éppen csak lemaradt a döntőbe jutásról, végül a 15. helyen zárta a viadalt.

Breaktáncban Török Enikő "Csepke" és Kotlár Roland Ákos "Roll" képviselte a magyar színeket, de a csoportküzdelmek után búcsúztak.

Az utcai sportok egyik legtipikusabb fajtájában, a parkourban négy magyar férfi induló is volt: a speed-run versenyszámban Máté Áron és Szentváry-Lukács Vajk végül a 8. és 10. helyet szerezték meg. A freestyle-ban a 18 éves Pataki Zoltán, valamint a 19 éves Balogh Dominik a 14., illetve a 13. helyen végzett.

A laser run bemutatósportként szerepelt a viadalon, a nők között hét, míg a férfiaknál kilenc magyar induló volt. A nőknél Guzi Blanka az első helyen végzett, Réti Kamilla pedig, szombati eredményét megismételve vasárnap is a harmadik helyen ért célba.

A férfiaknál a legjobb eredmény a budapesti öttusa világbajnokságon is szerepelt Regős Gergely nevéhez fűződik, aki vasárnap a harmadik helyen ért célba.
(MTI)

Címkék

World Urban Games

Galériánk

Az első World Urban Games Budapesten Az első World Urban Games Budapesten Az első World Urban Games Budapesten Az első World Urban Games Budapesten Az első World Urban Games Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!