Jonas Kallman: Megélem az álmaimat, addig szeretnék játszani, ameddig csak tehetem

Sport, 2022.08.08

Jonas Kallman rendkívül szimpatikus kézilabdázó, hiszen a Pick Szeged egykori klasszis játékosa 40 felett is kirobbanó formában van, így nem csoda, hogy a szerződését további egy évvel meghosszabbította a portugál Benficával.

Jonas Kallman
WR: Felröppent a hír, mely szerint újabb egy évre elkötelezted magad az Európa-liga győztes együtteshez. Igaz a pletyka?

J. K.: Igen, igaz a hír, örülök, hogy még egy évet itt játszhatom, bevallom őszintén, nagyon élvezem.

WR: Idén a Benficával megnyertétek az EHF Európa-ligát, mi volt az a kulcs momentum, ami ehhez a nagyszerű sikerhez vezetett?

J. K.: Kiváló az együttműködés és a hangulat a csapaton belül, mindenki azért dolgozik, hogy a Benfica kézilabda klub minél több sikert érjen el. Meg kell mondjam őszintén, hogy papíron nem mi voltunk a legesélyesebb csapat, azonban megmutattuk, hogy hatalmas szívvel és áldozatvállalással minden lehetséges.

WR: Amennyiben fizikailag bírni fogod, tovább folytatod a pályafutásodat vagy 2023-ban lezárod a karriered?

J. K.: Egyelőre nem tudom, ez a jövő zenéje, sok mindentől függ, többek között a fizikai állapotomtól, a családomtól és termszetesen a Benficától is. De most azt mondom, hogy tovább szeretném élni az álmaimat és szeretnék addig játszani, ameddig csak lehet. Nagyon szerencsés vagyok, hogy eddig eljutottam és azt csinálhatom, amit szeretek, szeretnék még néhány évben az álmaimban élni. Az a fontos, élvezzétek az időt és legyetek boldogok.

WR: Juhász Ádám, a Tatabánya fiatal irányító/szélsője is csatlakozik a csapathoz, ismered őt?

J. K.: Nem, korábban egyáltalán nem ismertem, viszont azt elmondhatom, hogy véleményem szerint nagyon jól fogja érezni itt magát és bizonyára sokat fogunk erősödni vele, jó kézilabdázó.  

WR: Melyek a Benfica célkitűzései az idei szezonban?

J. K.: Mindenképpen megpróbálunk idén is megnyerni valamit, tudjuk, hogy nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy már bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk.  

WR: Milyen jövőbeli terveid vannak, kacérkodsz az edzői hivatással?

J. K.: Igen, szeretnék edző lenni, de ez egyáltalán nem egyszerű, az is lehet, hogy nem nekem való, de bizonyosan megpróbálkozom vele. Úgy gondolom, hogy a svéd/spanyol rendszerben szerzett tapasztalatom jó alap lehet. Nagyon remélem, hogy jövő nyáron már megszerzem a mesteredző képesítést.  

Fotó: Jonas Kallman/Instagram
(Webrádió)

Címkék

Jonas Kallman Benfica
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!