Jonas Källman: Szeretnék edző lenni

Sport, 2022.11.11

A Pick Szeged honlapján szerdán jelent meg a hír, mely szerint az idény végével távozik az együttestől a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics edzőpáros. Számos név felmerült már azóta, már ami a csapat következő trénerét illeti. A szurkolók egy jelentős része szívesen látná a Pick egykori kiválóságát, Jonas Källmant ebben a pozícióban, így kíváncsiak voltunk mit szólna ehhez a svéd játékos, akit az idény végéig a Benficához köt a szerződése.

Jonas Kallman 1. Feltételezem hallottad a hírt, mely szerint az idény végétől távozik a klubtól a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics edzőpáros. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szurkolók egy jelentős része szívesen látna téged ebben a pozícióban. Van ennek realitása?

J. K.: Természetesen tudok róla, ugyanakkor mindenekelőtt szeretném kiemelni, hogy nagyszerű munkát végeztek az évek során a csapatnál. A Pick Szeged mára az egyik legjobb csapat lett Európában. Jelenleg az utolsó szakaszát végzem az edzői képzésemnek Svédországban és ha minden jó megy, akkor jövő nyáron végzek is vele, ezután pedig edzőként szeretnék elhelyezkedni valahol, tehát továbbra is kézilabdával szeretnék foglalkozni. Nyitott vagyok mindenre. Sok évet töltöttem Szegeden és nagyon jól éreztem magam a városban, sok barátra tettem szert, a szurkolókat is a szívembe zártam, csodálatos az új csarnok, jól ismerem a klubot és a játékosokat is.

2. Felmerült, hogy esetleg Tobias Karlssonnal dolgoznál együtt, aki korábban az SG Flensburg Handewitt játékosa is volt. Van ennek bármilyen valóságalapja, azt leszámítva, hogy például a svéd válogatottban együtt játszottatok?

J. K.: Sok pletya kering, de nem sok valóságalapja van, nem beszéltem Tobias-al és a Pick Szegeddel sem tárgyaltam.

3. Mit gondolsz miért kezdte ilyen rosszul a Bajnokok Ligája idei szezonját a Pick Szeged? A kapcsolat az edző és a csapat között valóban megfáradt?

J. K.: Nem vagyok már a Szeged játékosa és a stáb tagja sem, így nem igen van erre rálátásom, nem tudom mi lehet a probléma, de valami biztos nem működött jól ha az edzők és a klub erre a közös elhatározásra jutott.  

4. Amennyiben publikus, beavatnál a jövőbeli terveidbe?

J. K.: Mindenképpen edző szeretnék lenni valahol, több mint 20 évet húztam le, mint profi játékos. Nagyon szeretnék leülni a kispadra és átadni a tudásom, hiszen az évek alatt annyi jó edző keze alatt megfordultam, sokat tanultam és tapasztaltam.

5. Jelenlegi csapatodnál, a Benficánál milyen célokat tűztek ki az idei szezonra?

Jelenleg mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk, azt szeretnénk megnyerni de ha engem kérdezel, személy szerint nagyon szeretném megnyerni a bajnokságot, hogy portugál bajnokok legyünk. De ez még nagyon messze van, sokat kell dolgoznunk érte.

Ön kit látna szívesen a Pick Szeged edzőjeként?
 
 
 
 
 
 
 
Szavazok

(Webrádió)

Címkék

Jonas Kallman Benfica
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!