Joshua szerint önmagát hagyta cserben

Sport, 2022.08.22

(MTI/Reuters) - A britek nehézsúlyú profi ex-világbajnok bokszolója, Anthony Joshua úgy látja, saját magát hagyta cserben azzal, hogy engedte, az érzelmei úrrá legyenek rajta, miután másodszor is pontozásos vereséget szenvedett az ukrán címvédő Olekszandr Usziktól.

Joshua vs Uszik Joshua a magyar idő szerint vasárnap hajnali visszavágót követően előbb kidobta Uszik két vb-övét a szorítóból, majd kiviharzott a ringből, hogy később visszatérjen, és zagyvaságokkal teli beszédet tartson.

A szaúd-arábiai Dzsiddában 12 menetben, megosztott pontozással aratott, de egyértelműen megérdemelt sikerrel Uszik megvédte négy szervezetnél - WBA, WBO, IBF és IBO - őrzött vb-címét.

"Sok sikert kívánok neked azon az úton, amelyen haladva arra törekszel, hogy a legnagyobb legyél" - írta Joshua a meccs utáni, vasárnapi Instagram-bejegyzésében. - "Tegnap mentálisan egy sötét helyre kellett vinnem magam, hogy versenyezzek a bajnoki övekért! Két harcot is vívtam: egyet Uszikkal, egyet pedig az érzelmeimmel, és mindkettő felülkerekedett rajtam."

Joshua újabb vereségével nagyon távol került a megvalósulástól a szigetországi szurkolók álma, hogy a profi nehézsúly egyesített, úgynevezett vitathatatlan világbajnoka brit bokszoló legyen. A legnagyobb szervezetek - WBA, WBO, IBF - trónján maradt Uszik, míg a negyedik legtekintélyesebb, a WBC világbajnoka az a brit Tyson Fury, aki márciusi, amúgy sikeres címvédő meccse után bejelentette visszavonulását. Igaz, Fury később jelezte, "van az a pénz", amennyiért hajlandó újból ringbe szállni. Promótere, Frank Warren azt mondta: Uszik és Fury is érdekelt egy címegyesítő összecsapásban.

"Nagyon jó harc lenne" - jelentette ki Warren a BBC-nek hétfőn. - "Azt hiszem, ez a küzdelem létre is fog jönni, mert mindkét fél szeretné, hogy ez megtörténjen."

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!