Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai

Sport, 2023.09.02

Jótékonysági mérkőzést játszottak csontvelő-átültetésen átesett és immár a gyógyulás útjára lépett gyermekekkel a magyar női vízilabda-válogatott tagjai szombaton a Margitszigeten.

Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai A magyar szövetség (MVLSZ) beszámolója szerint a Hajós Alfréd-uszodában vízilabda-fesztivál zajlik ezen a hétvégén, hiszen a BENU férfi Magyar Kupa elődöntői és döntője mellett délutánonként a gyermek MK négyes döntőjének meccsei várják az érdeklődőket, míg a Széchy-medencében az U20-as női válogatott nemzetközi tornája, a Heraklész-kupa keretében rangos ellenfelekkel készülnek a világbajnokságra a magyarok.

A jótékonysági esemény keretein belül a női válogatott tagjai a közös bemelegítést követően játékos mérkőzést "vívtak" az 5 és 18 év közötti, súlyos betegségükből immár a gyógyulás útjára lépett gyermekekkel, akik a felépülésüket segítő Démétér Alapítvány, valamint a SEAT támogatásával érkeztek szüleikkel, családtagjaikkal az eseményre. Az ünnepélyes díjátadás után közös ebéd és dedikálás zárta a programot.

"Nagy öröm, hogy részesei lehettünk ennek a különleges és szívet-lelket melengető eseménynek, hogy együtt lehettünk, játszhattunk és vízilabdázhattunk a csontvelő-átültetésen átesett gyermekekkel. Igazi bajnokok ők, hiszen életük legnagyobb csatájában elszántan küzdöttek és küzdenek most is a gyógyulásért. Rendkívüli kitartásukkal, akaraterejükkel, küzdeni és győzni akarásukkal példaképek ők mindannyiunk számára" - emelte ki az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

A 2006-ban létrehozott Démétér Alapítvány a vérképző őssejt-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulásában nyújt hatékony segítséget. A Dél-Pesti Centrumkórház Szent László
Telephelyének területén található Démétér Házban a család biztonságot nyújtó, gyógyító közelségét biztosítja a súlyos beteg gyermekek számára a beavatkozás körüli nehéz időszakban.

"Felemelő érzés, hogy ezt a délelőttöt ebben a közegben tölthetik a gyerekek és családjaik. Nagyon hálásak vagyunk a Magyar Vízilabda Szövetségnek és a SEAT-nak, hogy megszervezték ezt a találkozót, amely feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg a mi kis hőseinket" - mondta a Démétér Alapítvány programigazgatója, Sedlák Gabriella.
(MTI)

Galériánk

Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai Jótékonysági mérkőzést játszottak a női vízilabda-válogatott tagjai
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!