Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka

Sport, 2022.10.03

Székesfehérvár - elsősorban a jégkorongot kiszolgáló - multifunkciós csarnokának készültsége jelenleg 25 százalékos és 2023 végére elkészül - mondta el a hétfői munkaterület bejáráson a város polgármestere.

Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy az Alba Aréna egy több évtizedes álom megvalósulását jelenti, és elsődlegesen a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat otthona lesz, emellett kulturális programoknak, vásároknak, nemzetközi és hazai konferenciáknak is helyet ad majd. Hozzátette: a csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyebek események esetében akár 8000 fő is lehet.

A polgármester jelezte, hogy az épület fűtését megújuló energiából, talajszondák segítségével biztosítják.

A városvezető közölte, hogy a létesítmény körül sokszáz parkoló létesül, az objektum megközelítése érdekében több bekötőutat is építenek.

Cser-Palkovics András kérdésre elmondta, hogy a Modern városok program keretében, teljes egészében állami forrásból, nettóban számítva több mint 30 milliárd forintból valósul meg a beruházás.

Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója kiemelte, hogy tavaly novemberben a földmunkákkal kezdődött a kivitelezés, amely jelenleg a harmadik ütemnél jár. A teljes monolit és vasbeton vázszerkezet 90 százaléka már beépítésre került, most a tetőtartó acélszerkezetek beemelése folyik Magyarország legnagyobb mobil darujával.

Jelezte, nyár közepére teljesen bezárják az épületet, addigra a tetőszigetelés, tetőfedés és a homlokzati üvegportálok beépítése is megtörténik.

Az Alba Aréna 100x100 méter alapterületű épület lesz, amelynek tetejére több mint 14 ezer négyzetméternyi lemezfedés kerül. A multifunkcionális csarnok a jégkorongon kívül további 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni: a tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll, arra hőszigetelő fedést fektetnek, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka Jövő év végére készül el Székesfehérvár multifunkciós csarnoka
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!