Jövőre Budapesten tartja közgyűlését az Európai Kajak-Kenu Szövetség

Sport, 2024.01.14

Jövőre Budapesten tartja kongresszusát az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) - ez Belgrádban, a szervezetet irányító Board ülésén dőlt el.

Az ECA történetében ez lesz az első alkalom, hogy a közgyűlést Magyarországon hívják össze - adta hírül a magyar szövetség (MKKSZ) honlapja.

A szombati ülésen Board-tagként részt vett Kárai Péter is.

"A Board egyhangúlag Budapest mellett tette le a voksát. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség messze a legjobb pályázatot adta be, minden tekintetben nagyon részletes volt az anyag és rengeteg kiegészítés volt benne, ami megkönnyítette a tagok döntését, és az is elhangzott, hogy szívesen jönnek hozzánk, ami szerintem egy hatalmas elismerés számunkra" - idézte az MKKSZ a magyar szövetség gazdasági és vagyongazdálkodási alelnökét.

Budapest mellett Bukarest és Szkopje pályázott még a kongresszus megrendezésére.

"2008 óta mindössze egy Board ülés volt nálunk, most viszont jön egy hároméves ciklus, hiszen idén júniusban gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság, jövőre a kongresszus, 2026-ban pedig az ifjúsági, U23 Eb házigazdái leszünk. Azt gondolom, ez óriási sportdiplomáciai siker" - tette hozzá Kárai Péter, akinek éppen a szóban forgó kongresszuson újíthatják meg a mandátumát az ECA vezetésében.

A közgyűlésre a várakozások szerint 2025 március végén kerülhet sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!