Juhász Dorka nagyon várja európai profi karrierje kezdetét

Sport, 2023.09.28

A kosárlabdázó Juhász Dorka már nagyon várja, hogy elkezdhesse európai profi pályafutását az olasz Famila Schio csapatában.

"Kicsit jó lesz hazatérni, még akkor is, ha nem Magyarországra költözöm. Nagyon várom már, hogy elkezdjem az európai profi karrieremet, az Euroligában is pályára léphetek majd, ami teljesen új kihívás lesz" - idézi Juhászt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia honlapja, ahol élménybeszámolót tartott.

A 23 éves, pécsi születésű és nevelésű kosaras 2018-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol egyetemre járt, és előbb az Ohio State, majd a Connecticut játékosa volt. Idén áprilisban bekerült az észak-amerikai női profiligában (WNBA) szereplő Minnesota Lynx keretébe, csapatával a negyeddöntőig jutott, őt pedig a szezon legjobb újoncai közé választották.

Juhász az élménybeszámolón arról is beszélt, a magyar válogatottal több fontos eseményre is készülnek, és már nagyon várja, hogy hazai szurkolók előtt játszhasson címeres mezben, hiszen Sopron ad otthont februárban az olimpiai selejtező egyik csoportjának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!