Kajak-kenu vb - A középfutamban folytatják az 500 méteres kajakpárosok

Sport, 2022.08.04

Mindhárom 500 méteres magyar kajakpáros a középfutamban folytathatja szereplését a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A helyi idő szerint csütörtök délutáni program elején két olimpiai szám, a női és férfi K-2 500 méter előfutamaiban voltak érdekeltek a magyarok.

A Kiss Blanka, Lucz Anna duónak nyernie kellett volna a döntős szereplés kiharcolásához, de ez nem jött össze, a németek és az ötszörös olimpiai bajnok Lisa Carrington fémjelezte új-zélandiak is megelőzték, így egy nap múlva a középfutamból harcolhatja ki a finálét.

"Megbeszéltük, hogy nem foglalkozunk senkivel, csak magunkra figyelünk. Voltak nehézségek a pálya közben, van még mit javítani, de örülök, hogy megszereztük a harmadik helyet. Nagyon jó lenne, ha döntőzhetnénk, ez volt az egyik fő célunk a kiutazás előtt." - nyilatkozott a közmédiának Kiss Blanka.

Pénteken a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős is vízre száll a középfutamban, a férfiaknál ugyanis a sok nevező miatt senki nem hagyhatja ki a második fordulót, azaz az előfutamból egyenes ágon nem lehetett a legjobb kilenc közé kerülni. A tavaly, Tokióban 1000 méteren negyedik magyar duó első pályáján nagyszerűen lapátolt, csak a portugál Joao Ribeiro és Messias Baptista bizonyult gyorsabbnak nála, s ez bíztató a következő napi folytatás előtt.

"Szerintem jó pályát mentünk, jól le tudtam követni Bence mozgását, ez fontos egy csapathajóban. Nagyon erős volt a szembeszél, ez okozott egy kis nehézséget, mivel nemcsak én imádom a hátszelet, hanem Bence is. Mindenesetre biztató volt, amit nyújtottunk" - értékelt az olimpiai bajnok Kopasz Bálint.

A csütörtöki versenynap zárásaként az 500 méteres vegyes kajakszámban mutatkoztak be a magyarok: a vb-újonc Kurucz Levente, valamint Gazsó Alida Dóra párosa negyedikként ért célba, így a szombati középfutamból harcolhatja ki a vasárnapi fináléba kerülést.

A Banook-tavon péntekig zajlanak az előcsatározások, a döntőket szombaton és vasárnap tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!