Kajak-kenu vb - Az érmesek nyilatkozatai

Sport, 2021.09.19

A koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnap délelőtti döntőiben érmet szerzett magyar versenyzők nyilatkozatai:

Csizmadia Kolos (vegyes K-2 200 m, 1. hely):

"Csalódott voltam az egyes szereplés után, hogy nem sikerült dobogóra állnom, de nem tehettem meg a páros társammal, hogy összetörök. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, most végre már én is kimondhatom, hogy felnőtt világbajnok vagyok."

Lucz Anna (vegyes K-2 200 m, 1. hely):

"Nagyon örülök, hogy megmutattuk, nemcsak egyénileg vagyunk jók, hanem párosban is. Egy aranyat és két ezüstöt szereztem a világbajnokságon, ezzel Csipes Tamara mellett a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lettem, ezt nem gondoltam volna a rajt előtt."

Csipes Tamara (K-1 500 m, 2. hely):

"Természetesen nyerni szerettem volna, de azt kell mondanom, hogy a körülményekhez és a mostani állapotomhoz képest nem mentem rossz pályát. Lisa Carrington helyett egy másik új-zélandi lány indult, róla azt kell tudni, hogy egy nézeteltérés miatt kirakták az új-zélandi olimpiai csapatból, s az elmúlt hónapokban maximálisan erre a versenyre készült, hogy bizonyítson, ez látszott is a teljesítményén. Kicsit persze fáj, hogy megint megvert egy új-zélandi, de szeretnék továbbmenni ezen az úton."

Hajdu Jonatán (C-2 500 m, 2. hely):

"Elégedettek vagyunk, nem rontottunk, nem is javítottunk az előző vb-hez képest. A hátszélben arra számítottunk, hogy gyorsabb lesz a pálya, de így alakult."

Fekete Ádám (C-2 500 m, 2. hely):

"Kevésen múlott, hogy meglegyen a győzelem is, nem gondoltam, hogy valaha ezt mondom, de kellett volna még ötven méter. Sok alázatos munkára lesz szükségünk, hogy ebben az új olimpiai számban Párizsban legyen keresnivalónk. "

Takács Kincső (C-4 200 m, 2. hely):

"Megtört a rossz szériánk, végre érmet szereztünk! Párosban a negyedik hely volt idén a jellemző, most végre másodikak lettünk."

Balla Virág (C-4 200 m, 2. hely):

"Nagyon izgultam, mert ez volt az első 500 méterünk itt együtt, ráadásul balos szél volt, ez sem könnyítette meg a dolgomat. Óvatosan adagoltam a ritmust, aztán Laura a vége felé szólt, hogy még nyomjuk meg, ezért harminc méterrel a cél előtt megindultunk."

Csipes Tamara (K-4 500 m, 2. hely):

"Ennél mehettünk volna jobban is. Lassú volt az eleje, belülről is így éreztem, aztán a végén hiába indítottunk, már nem tudtuk utolérni a fehéroroszokat. Lehet, hogy előbb kellett volna hoppolnom, de most már késő bánat."

Kozák Danuta (K-4 500 m, 2. hely):

"Volt a táv közben egy kis billenés, azt hittem, kiesek a hajóból és lehagynak a lányok, aztán majd Tami sztrókol, de szerencsére nem így történt. 2024-ig szerződésem van a Ferencvárossal, úgyhogy folytatom!"

Bragato Giada (C-2 200 m, 3. hely):

"A rajtot sajnos elrontottam, ehhez képest a végére jól felhoztuk magunkat. Nem figyeltem a többieket, csőlátással csak előre néztem, csak arra törekedtem, hogy minél előbb érjünk be a célba."

Nagy Bianka (C-2 200 m, 3. hely):

"Most még nem tudok örülni a bronzéremnek, mert sajnos nem tudtunk tökéletes pályát menni. Jó a végsebességünk, de ezt most a rossz kezdés után nagyon későn értük el. Holnap talán már szebben csillog majd ez a bronz."

Korisánszky Dávid (vegyes C-2 200 m, 3. hely):

"Nagy öröm nekem ez az érem, mert nagyon régen volt sikerélményben részem nemzetközi versenyen."

Takács Kincső (vegyes C-2 200 m, 3. hely):

"Az volt a célom, hogy ne hátráltassam nagyon Dávidot, ez hellyel közzel talán sikerült. A négyes után nehéz volt újra hajóba ülni, de örülök az újabb éremnek. Nagyon kellett a lelkemnek ez a mai nap."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!