Kajak-kenu vb - Érmes és kvótás nyilatkozatok

Sport, 2023.08.26

A duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombati magyar érmeseinek és kvótaszerzőinek nyilatkozatai:



Varga Ádám (K-1 1000 m, 1. hely)

"Természetesen örülök a második helynek, kiadtam magamból mindent, nagyon régen nem fáradtam el így. A világbajnoki ezüstérem nagyon szép. Pimentától kikapni nem szégyen. Elégedett vagyok a pályámmal, úgy érzem, nem tudtam volna ennél többet. Ötszáz méter után éreztem, hogy kezdek fáradni, az utolsó ötvenen pedig már nem tudtam újítani. Elég valószínű, hogy meglesz mind a hat férfi kajakos kvótánk, örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a magamét."


Csipes Tamara (K-1 500 m, 3. hely):

"Egyesben még csak Tokió óta versenyzek, sokat számít, ha ismered az ellenfeleid taktikáját. Lisa extra gyors az első 250 méteren, elvégre sprinter, az volt a taktikám, hogy amennyire csak tudok, menjek vele. De szerintem nekem nem fekszik ez a taktika, szerintem a jövőben visszaállok arra, hogy inkább a táv második felében erősítek. Most az utolsó 150 méteren csak azon drukkoltam, hogy beérjek és ne essen ki a kezemből a lapát. De örülök a dobogónak, egy éves kihagyás után visszajöttem oda, ahol nagyjából voltam."


Rendessy Eszter (K-1 1000 m, 3. hely):

"Szerettem volna a lengyel lányt megelőzni, nagyon kihajtottam magam, még most is kapkodom a levegőt, alig bírok állni. A győztes ausztrál versenyző a mezőny fölött áll, de ő hat-hét évvel idősebb nálam, ilyen idősen majd szeretnék én is így menni, mint ő, vagy még jobban."


Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás (K-2 1000 m, 2. hely):

Vajda: "Egész évben egy rövidebb távra készültünk, ezért megpróbáltuk most a gyorsaságunkat kihasználni és minél hamarabb előre kerülni. A spanyolok a második ötszázon elénk kerültek, s őket már nem tudtuk megfogni. Nagyon boldogok vagyunk, végigrodeóztuk az évet, ez egy nagyon szép lezárása az esztendőnek."

Szántói-Szabó: "Nehéz évünk volt, de rájöttünk arra, hogy át tudunk állni 500-ről 1000-re, s emiatt még jobban hiszünk magunkban. A következő évre még nem gondolunk, de az biztos, hogy több tapasztalattal és magabiztossággal vágunk majd neki."


Adolf Balázs (C-1 1000 m, 5. hely):

"Örülök a kvótának, de van bennem egy kicsi tüske is. Végig arra figyeltem, hogy a román közelében maradjak, de ha elengedtem volna, hogy ő hol van, és felvállalom a saját iramomat, akkor akár az érem is meglett volna. Ezzel együtt előre aláírtam volna ezt az eredményt."


Bragato Giada, Nagy Bianka (C-2 500 m, 5. hely):

Bragato: "Vegyes volt ez a döntő és az érzéseink is vegyesek. A rajtot jól megcsináltuk, a végét annyira nem. Eddig a rajt volt a gyengénk, most éppen fordítva van. De a lényeg, hogy megszereztük a kvótát."

Nagy: "Idén nem megyünk jól. Most egy kicsit el is ment a kedvem az egésztől, össze kell szednem magam, mert a 2024-es egy nagyon fontos év lesz. Fizikálisan és fejben is újra kell építeni az egészet."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!