Kajak-kenu-vb - Hüttner Csaba a pozitívumok mellett negatívumokat is látott

Sport, 2019.08.23

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a pozitívumok mellett a negatívumokról, elmaradt olimpiai kvótákról és éremről is beszélt a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapjának összegzéseként.

A pozitívumok kapcsán a szakember megemlítette az éremszerző magyar egységeket, amelyekben olyan fiatalok - Hagymási Réka, Kiss Blanka, Lucz Anna - is főszerepet kaptak, akiknek nagy lökést adhat a pályafutásukra egy vb-érem.

"A férfi kenupárosok 500 méteren megszerzett ezüstérme pedig olyan siker, amely már nagyon ráfért a szakágra, hiszen ebben a versenyszámban régen nem sikerült érmet szerezniük a magyar kenusoknak" - mondta Hüttner.

A nap negatívumai közé sorolta, hogy 200 méteren férfi K-1-ben és női C-1-ben sem jutott magyar versenyző az A döntőbe, így Nagy Bianka és Csizmadia Kolos Szegeden nem tudott olimpiai kvótát szerezni.

"Erre viszont mindketten nagyon jó eséllyel pályáznak majd jövőre, a pótkvalifikáció során" - tette hozzá Hüttner. A férfi C-2 1000 méteres egységnek - amelyben a magyarok betegség miatt kényszerültek cserélni a vb-rajt előtt - erre ugyancsak jövőre lesz majd lehetősége.

"A rendkívül felgyorsult versenyszámban jelen állás szerint a francia, az olasz és a spanyol páros közül kell majd legalább az egyiket megelőzni a tokiói részvételért, ez nem tűnik lehetetlen feladatnak" - hangsúlyozta Hüttner.

A szakember Dombvári Bence elmaradt érmét hiányolta még, a szövetségi kapitány szerint a magyar kajakos a férfi K-1 500 méter döntőjében eltaktikázta magát.

"Ha tartja magát ahhoz az elképzeléshez, amit az előfutam és a középfutam során megvalósított, akkor pénteken még egy érmet szerezhettünk volna" - nyilatkozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!