Kajak-kenu vb - Hüttner Csaba: az összkép pozitív

Sport, 2023.08.26

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a duisburgi kajak-kenu világbajnokság szombati  versenynapja után azt mondta: az összkép pozitív, de nagyon sajnálja a női kajakpáros kiesését.

"Elégedettek lehetünk, hiszen a férfi kajak- és kenupáros bejutott a döntőbe, a női kenu kettes megszerezte a kvótát" - nyilatkozott az M4 Sportnak. "Csipes Tamara egy rossz rajt után egy rossz taktikával versenyezve lett délelőtt bronzérmes, ha azt hozza, amit az előfutamban, akár nyerhetett is volna. Varga Ádám nagy ellenfélre talált Fernando Pimentában, aki nagyon jó formában volt, nagy csatát vívtak és ahogy Ádám is mondta, tőle nem szégyen kikapni. A 1000 méteres kajakpárosunk is dobogóra állhatott, Adolf Balázs pedig a legnehezebb számban szerzett kvótát, így szégyenkezésre nincs okunk, de a női kajakpáros középfutama nagyon bosszantó."

Hozzátette: nem tudja, mi történt a Fojt Sára, Pupp Noémi kajak kettessel, még nem tudott velük beszélni, de szerinte ebből a futamból be kellett volna jutniuk a döntőbe.

Vasárnap újabb kvótaszerzési esélyek kínálkoznak a magyar csapat előtt. A kapitány szerint a Nádas, Kopasz duó esetében a középfutamok alapján nagyon szoros döntő lesz, de ha hozzák, amit tudnak, nem lehet gond. A Korisánszky, Fekete kenupárosról azt mondta, a gyengébb előfutam és a remek középfutam között kell megtalálniuk az egyensúlyt, az olimpiai indulási jogért egy egységet kell megelőzniük a fináléban.

"De remélem, hogy nem csak a kvótákért fognak küzdeni" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!