Kajak-kenu vb - Varga Katalin bronzérmet szerzett a paraversenyben

Sport, 2022.08.06

Varga Katalin bronzérmet szerzett a paraversenyek KL2 200 méteres számában a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján.

A tavalyi, tokiói paralimpia harmadik helyezettjét - az MVM Szegedi VSE sportolóját - két brit, Charlotte Henshaw és Emma Wiggs előzte meg a fináléban. Egy éve, a japán fővárosban is ugyanez volt a dobogósok sorrendje.

"Márciusban combcsont-törés vetett véget az addigi nagyon komoly felkészülésnek, így a világkupán nem tudtam megmutatni, hogy mit tudok. Nagyon göröngyös volt az út idáig, bár összesen két hetet hagytam ki a felkészülésből. A töréssel együtt megoldottuk, hogy tudjak edzeni, de alig két hónapot sikerült hajóban tölteni, bár most innen nézve az az időszak elég jól sikerült" - mondta a közmédiának Varga Katalin, hozzátéve, hogy a döntőt nem érezte túl jónak, egyszer meg is billent, ami egy értékes másodpercet jelenthetett a végelszámolásnál, és nem érezte, hogy teljesen kihajtotta volna magát.

A szombati döntőkben vízre szállt további magyarok közül Suba Róbert ötödik helyen végzett VL2 200 méteren, Molnár Nikoletta hetedik lett KL3 200-on, Pulai Erika pedig kilencedikként zárt KL1 200-on - a viadal honlapja szerint.

A magyarok két éremmel zárták a vb paraversenyeit, miután pénteken Kiss Péter Pál másodszor is megvédte címét KL1 200 méteren.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!