Kajak-kenu világkvalifikáció - Bodonyinak nem sikerült a kvótaszerzés, 17 magyar indulási jog

Sport, 2021.05.21

A kenus Bodonyi Andrásnak nem sikerült kvótát szereznie az oroszországi Barnaulban rendezett olimpiai világkvalifikációs kajak-kenu versenyen, a magyar gyorsasági csapat így a maximális 18-ból 17 indulási joggal gazdálkodhat a nyári, tokiói játékokra.

A kenu egyesek pénteki 1000 méteres döntőjében csak a győztesnek járt kvóta, úgynevezett szuperkvóta, s a DVTK 26 éves versenyzője - a viadal egyetlen magyar indulója - nem volt harcban az első helyért. Végig a mezőny közpén lapátolt az erős szélben, a fején egy furcsa, fekete fejvédővel, miközben az élen az orosz Ilja Stokalov és a moldáv Szergej Tarnovszkij vívott nagy csatát a győzelemért, végül utóbbi nyert.

Érdekesség, hogy a 2016-os riói játékokon Tarnovszkij végzett ebben a számban a harmadik helyen, Stokalov pedig a negyediken, de miután a moldávot dopping miatt utólag megfosztották eredményétől, az oroszé lett a bronzérem.

Ez volt az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre, így végleges, hogy a magyar gyorsasági válogatottnak a megszerezhető 18-ból 17 indulási joga van Tokióra, hat-hat férfi és női kajakos, három női és két férfi kenus.

A magyar olimpiai csapatban eddig a Balla Virág, Takács Kincső és az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros helye biztos, a további helyekről a jövő hétvégi szegedi válogató és a júniusi, poznani Európa-bajnokság dönt majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!